General

Smou és l’aplicació de mobilitat personal de Barcelona que posa a la teva disposició informació i serveis per facilitar els  teus desplaçaments a la ciutat. 

L’smou ofereix pagar l’estacionament regulat en superfície a través del mòbil, mitjançant el servei apparkB, a Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Badalona.

L’smou també inclou el servei agilPark amb el qual podràs entrar i sortir als Aparcaments B:SM gràcies al sistema de lectura de matrícula, sense haver d’agafar tiquet de paper. Ja no caldrà que vagis al caixer, pagaràs l’estada a través del mòbil!

L’aplicació mostra en un mapa la següent informació:

  • apparkB: Places d’estacionament regulat
  • Aparcaments B:SM
  • Endolla Barcelona: Endolls de recàrrega elèctrica de vehicles
  • Vehicles de mobilitat compartida: bicicletes (Bicing) i cotxes (Drivy i UBEEQO)
  • Carrils bici

Selecciona els que més t’interessin i personalitza el mapa al teu gust!

Si, smou és una aplicació que sempre estarà en constant creixement, per tal de poder oferir en tot moment les millors opcions de transports disponibles als usuaris

Pots descarregar aquesta app a l’App Store o a Google Play de manera gratuïta.

La descàrrega de l’aplicació és gratuïta. El preu de la utilització dels diferents serveis (apparkB, Aparcaments B:SM...) és el que determina l’operador corresponent.

L’antiga app apparkB s’ha integrat dins l’smou. El servei apparkB mantindrà les mateixes funcionalitats que tenia a l’antiga app.

Podràs consultar el teu historial d’operacions a partir de l’últim trimestre del 2018 (des de l’1 d’octubre de 2018 en endavant), a la zona d’usuari de la web d’smou.

Per utilitzar els serveis de vehicles compartits necessites registrar-te a cadascun dels operadors de manera independent. Un cop hagis realitzat aquest registre, des de l’smou podràs seleccionar el vehicle que vulguis utilitzar i smou et redirigirà automàticament a l’app corresponent..

Sí, pots filtrar fàcilment al mapa la informació dels serveis que vulguis consultar a cada moment.

Pots consultar i descarregar els extractes que desitgis des de la teva zona d’usuari, o des de la pròpia aplicació en l’apartat “Històric d’operacions”.  No s’envien factures al teu domicili.

Pots contactar amb nosaltres omplint un formulari a l’apartat de contacte de la web d’smou, o bé trucant al número d’atenció al client de B:SM 937065550. També través de l’app fent clic a l’opció de “Suport tècnic” del menú “Informació i Ajuda” i et contestarem en un termini màxim de 48h laborables.

Pots fer servir l’aplicació a qualsevol dispositiu Android amb versió 4.4 o superior o dispositiu iOS amb versió 11 o superior.

Si és una incidència tècnica amb els serveis propis de B:SM (apparkB, agilPark,  Bicing i Endolla Barcelona), dins el menú “Informació i Ajuda” de l’app podràs seleccionar l’opció de “Suport tècnic”, on hi trobaràs un formulari per enviar-nos la teva petició i et contestarem en un termini màxim de 48h laborables.

Si tens alguna incidència tècnica respecte els serveis de mobilitat compartida, hauràs de contactar directament amb l’operador corresponent. L’smou no es fa càrrec del servei prestat per aquests col·laboradors, de les seves tarifes, o les incidències que puguin sorgir.

Registre i zona d’usuari

Compte personal: Per a usuaris particulars que tenen un o més vehicles a la unitat familiar.

Compte d’empresa:  Per a empreses o comptes de flota. Amb aquest compte, un equip de treball o de tècnics comercials, pot gestionar i realitzar els pagaments dels estacionaments d’una flota de vehicles. Per fer-ho, cal l’autorització prèvia d’un administrador de l’empresa, que dóna d’alta a tots els seus usuaris i vehicles associats.

Et pots registrar a través de l’app, una vegada l’hagis descarregat, o mitjançant la web www.smou.cat. Hauràs de completar les teves dades personals al formulari i rebràs un correu electrònic per verificar la teva adreça.

Si vols registrar un compte d’empresa només ho pots fer des de la web www.smou.cat, completant les teves dades personals al formulari. Posteriorment, rebràs un correu electrònic per verificar la teva adreça.

Un compte d’empresa és un compte amb múltiples usuaris gestionat per un administrador. Els usuaris podran fer servir els serveis de l’smou, sempre i quan l’administrador els hi hagi donat els permisos necessaris, i tots els tiquets seran cobrats per la targeta bancària registrada al compte del administrador.

No és necessari, fes servir el mateix usuari i contrasenya que tenies a l’aplicació apparkB per iniciar sessió a l’smou.

Pots recuperar la contrasenya des de la pròpia app smou o des de www.smou.cat, i rebràs un correu electrònic indicant els passos a realitzar.

Sense un compte d’usuari no podràs utilitzar cap servei, per tant és imprescindible que et registris per poder utilitzar els serveis. Tot i així, pots consultar la informació disponible al mapa, així com el sistema de previsió de places sense estar registrat.

Amb el mateix usuari i contrasenya, podràs accedir tant a smou com a l’app AMB Aparcament, sense necessitat de realitzar un nou registre.

A l’iniciar sessió a una de les aplicacions, es tancarà l’altra de manera automàtica.

Sí, tota la informació està encriptada i compleix els estàndards de seguretat més exigents.

Ho pots fer des de l’app, a la configuració del teu usuari i clicant a “Donar-se de baixa”. També pots fer-ho des de la teva zona d'usuari al web d’smou. En cas de ser usuari de compte de flota, ho haurà de fer l'administrador general del compte.

La pots canviar a la pròpia app, dins de la configuració de l’usuari a l’apartat  de “Pagament”. També la pots canviar a la teva zona d'usuari del web d’smou.

apparkB

Des de l’apartat “serveis” del menú lateral del smou podràs activar el servei apparkB. Per fer-ho hauràs d’introduir la matrícula o matrícules dels teus vehicles i les dades d’una targeta bancària.

No t’has de preocupar. El dispositiu que porten tots els vigilants els permet comprovar en temps real si el teu vehicle ha obtingut tiquet digital corresponent. 

No. És molt important que, una vegada hagis estacionat, iniciïs el tiquet des del teu vehicle o al costat.

Sí, es pot iniciar una operació d’estacionament fora d’horari de regulació, i es començarà a pagar a partir de que s’iniciï l’horari de pagament.

Assegura’t que no sigui una zona exclusiva de residents, zona DUM o zona no regulada.

Et recomanem consultar el senyal d'inici del tram, per verificar-ne el tipus de plaça i els horaris de regulació.

Sí. Podràs afegir i eliminar vehicles des del menú “Els meus vehicles” de l’app o des de la zona d’usuaris de la web.

No, únicament pots tenir un tiquet vigent en el mateix moment.

No, l’objectiu de les places de rotació d’estacionament regulat és fomentar la rotació i donar servei a més usuaris, per tant, un cop arribis al temps màxim d’estacionament, hauràs d’abandonar la plaça.

No. Actualment el servei apparkB només permet l’estacionament en places blaves i verdes. Si vols pagar amb el mòbil el tiquet d’estacionament de resident de la teva zona assignada de Barcelona, hauràs de fer servir l’app OnAparcar Residents.

Pots activar un avís de finalització d’estacionament, des de la configuració del servei apparkB. .

Sí, és molt fàcil. Fes clic al servei apparkB des de la pantalla del mapa i selecciona “Anul·lar denúncia”. Aquesta funció només està disponible a Barcelona.

L’smou incorpora un sistema predictiu de disponibilitat de places blaves d’estacionament regulat de Barcelona, per ajudar als usuaris a trobar aparcament en superfície. Només cal introduir la destinació i hora prevista d’arribada (del dia en que estàs buscant aparcament) i smou et mostrarà la previsió de disponibilitat de places.

El color verd indica disponibilitat alta; el taronja disponibilitat mitjana; i el vermell, baixa. Les zones marcades en gris no tenen dades de pronòstic. El gris et mostra l'oferta de places sense predicció, que gradualment s’aniran incorporant al sistema. 

En funció de la teva entitat bancària i tipus de targeta que utilitzis pel pagament pots veure-ho de dues maneres:

1. Pots veure en l’extracte bancari un únic càrrec per l’import exacte del temps estacionat.
2. Pots veure un càrrec pel temps màxim d’estada permès en la zona on has estacionat (prepagament dut a terme per la teva entitat bancària), i tot seguit un abonament descomptant l’import pel temps no utilitzat.

Els vehicles zero emissions poden estacionar a les places d’AREA blava i verda de Barcelona per una tarifa de 0 euros, respectant els horaris i temps màxims de regulació.

Es realitzarà un càrrec bancari en el compte del usuari, quan s’iniciï un estacionament en concepte de preautorització, que per a vehicles zero emissions serà retornat íntegrament.

agilPark

És un nou sistema d’accés i pagament de l’estacionament per minuts als aparcaments B:SM. Amb agilPark podràs entrar i sortir sense agafar tiquet de paper i la barrera s’obrirà gràcies al sistema de lectura de matrícula dels aparcaments. A més, el tiquet es cobrarà automàticament per l’smou quan surtis de l’aparcament, per tant, no hauràs d’anar al caixer.

Activa’l des del menú principal, a l’apartat serveis, i selecciona aquelles matrícules per a les quals vols activar el servei d’entrada automàtica per matrícula.

Si és el primer servei que actives, abans hauràs de registrar els vehicles i configurar la targeta de crèdit.

Per a una mateixa matrícula, només un usuari pot tenir activat el servei d’entrada automàtica, i que serà aquest qui pagarà les estades realitzades amb aquell vehicle.

Una càmera situada a l’entrada i sortida de l’aparcament llegirà la teva matrícula i t’obrirà la barrera automàticament.

Només és necessari que indiquis a l’smou quines són les matrícules que vols que tinguin aquest permís d’entrada automàtica.

Per convertir el teu tiquet d’estacionament per minuts de paper en un tiquet digital i pagar l’estada amb l’smou. Pots utilitzar-lo si no tens activada l’entrada per lectura de matrícula del teu vehicle, o aquesta no es realitza correctament.

Escaneja el codi de barres que trobaràs al tiquet de paper i selecciona la matrícula del vehicle amb el qual has entrat. A la sortida, es llegirà la matrícula i la barrera s’obrirà automàticament, sense que hagis d’introduir el tiquet de paper al validador. El cobrament de l’estada es realitzarà automàticament per l’smou en el moment de la sortida.

Treu un tiquet de paper per poder entrar, i utilitza l’opció d’escaneig de tiquet de l’smou per convertir-lo en un tiquet digital.

El cobrament de l’estada es realitzarà automàticament per l’smou en el moment de la sortida, a través de la targeta bancària associada al teu usuari/a.

De moment, els vals horaris i altres descomptes (com el descompte per abonats a la xarxa d’aparacaments BSM) només es poden aplicar de manera tradicional, sobre un tiquet físic. Aquesta funcionalitat estarà disponible en properes versions.

AgilPark està disponible a tots els aparcaments de la xarxa B:SM. Consulta’ls al mapa principal d’smou per veure informació sobre la ubicació dels accessos, la tarifa i els serveis dels quals disposa.

El servei agilPark està disponible per a turismes i furgonetes. No està disponible per a motocicletes, ni cap vehicle que únicament tingui matrícula posterior.

En funció de la teva entitat bancària, veuràs un precàrrec de 3 cèntims i la seva posterior devolució.

Un cop hagi finalitzat la teva estada a l’aparcament, veuràs el càrrec que correspongui al temps que hagis estacionat.

Endolla Barcelona

Què és Endolla Barcelona?  

És un nou servei que permet activar els més de 500 punts de recàrrega elèctrica de la ciutat de Barcelona, tan els que estan ubicats a la via pública com els que es troben als aparcaments de la xarxa B:SM.

Com s’activa el servei Endolla Barcelona?

Activa’l des del menú principal, a l’apartat serveis, i selecciona els vehicles elèctrics. Si és el primer servei que actives, abans hauràs de registrar els vehicles.

Quins vehicles poden carregar?

•    Turismes M1: BEV (vehicle 100% elèctric), PHEV (vehicle híbrid endollable), REEV (vehicle elèctric d'autonomia ampliable).
•    Furgonetes o camions lleugers N1 o N2.
•    Autobusos o autocars M2 i M3.
•    Quadricicles lleugers L6e.
•    Quadricicles pesats L7e.
•    Motocicletes L3e.
•    Ciclomotors L1e.


Puc carregar a qualsevol punt?

Sí, sempre i quan coincideixi amb el teu tipus de vehicle: Cotxe, Moto, Taxi i DUM (Distribució Urbana de Mercaderies).

Com s’inicia i atura una recàrrega? 

Primer de tot hauràs d’estacionar a la plaça habilitada per recarregar, just davant del punt. A l’aplicació prem “Inicia recàrrega QR” a la pantalla principal, selecciona el vehicle i escaneja el codi QR que trobaràs al punt.
El punt s’activarà i disposaràs d’1 minut per endollar el vehicle. 
Per aturar la recàrrega prem el botó “Finalitza recàrrega” a l’aplicació.

Durant quant temps puc utilitzar el punt de recàrrega?
Els temps màxim depèn del tipus de recàrrega.
Al carrer:
•    Recàrrega per a motos: 2 hores.
•    Recàrrega ràpida: 30 minuts d’estacionament en espera + 30 minuts de recàrrega (1 hora en total)
•    Recàrrega exclusiva Taxi: 1 hora
•    Recàrrega exclusiva DUM: 30 minuts
Als aparcaments B:SM el temps màxim de recàrrega és de 12 hores.

 Puc continuar utilitzant la meva targeta de vehicle elèctric?

Sí, sempre i quan s’hagi configurat a la zona usuari (https://zonausuaris.smou.cat).

El meu vehicle és un Taxi / DUM, què he de fer?

A través d’aquest enllaç (https://www.endolla.barcelona/contacte) pots sol·licitar el permís per recarregar en estacions Taxi i DUM.

Com puc reservar un punt de recàrrega?

Es podran reservar els punts ubicats al carrer. Per fer-ho, hauràs de seleccionar el punt al mapa i prémer el botó “Reservar”. Un cop escollit el vehicle a recarregar, el punt es podrà reservar durant un màxim de 20 minuts.

Puc consultar el meu historial de recàrregues?

Sí, a l’apartat “Històric d’operacions”