General

Smou és l’aplicació de mobilitat personal de Barcelona que posa a la teva disposició informació i serveis per facilitar els  teus desplaçaments a la ciutat. Tots els serveis en una mateixa app: mou-te en Bicing per Barcelona, consulta els horaris, les parades i estacions del transport públic, crea rutes personalitzades amb "Com s'hi arriba", paga el parquímetre i gestiona els tiquets d’area Resident des del mòbil, accedeix per lectura de matrícula als aparcaments B:SM, recarrega el teu vehicle elèctric amb l’smou.

Amb l’smou, podràs utilitzar tots aquests serveis:

Bicing: planifica la teva ruta, reserva bicicletes i agafa-les amb l’smou. A més, amb l’smou, podràs veure el número de bicis que hi ha a l’estació i si són elèctriques o mecàniques. Consulta també l’estat de la teva subscripció i l’historial de trajectes.

Parquímetre: paga l’estacionament regulat en superfície de manera àgil, còmoda i sense esperes. Pagaràs només pel temps que utilitzis, sense costos extres i sense haver d’anar al parquímetre. El pots utilitzar a Barcelona, Badalona, Castelldefels, Esplugues de Llobregat, El Prat de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Montgat, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern.

Residents Barcelona: si ets usuari resident d’AREA de la ciutat de Barcelona, gestiona els tiquets d’estacionament a les places Verdes o exclusives per a residents. Amb l’smou podràs, per exemple, obtenir un tiquet, ampliar la seva validesa, anul·lar una denúncia, guardar la ubicació del teu vehicle, etc.

Pàrquing via app: accedeix als aparcaments B:SM amb el sistema de lectura de matrícula, sense haver d’agafar tiquet de paper. Ja no et caldrà anar al caixer, pagaràs l’estada a través del mòbil!

Endolla Barcelona: recarrega el teu vehicle elèctric des del mòbil. A més, podràs localitzar i reservar els punts de recàrrega amb antelació.

A més, amb smou també pots veure:
-Mapa de carrils bici i estacions Bicing.
-Places d’estacionament regulat.
-Places disponibles d’aparcaments de Barcelona. 
-Punts Endolla de recàrrega elèctrica de vehicles.
-Vehicles de mobilitat compartida de Barcelona.
-Notificacions de la Grua Municipal de Barcelona.

Selecciona els que més t’interessin i dissenya l'app al teu gust!

Sí, smou és una aplicació que sempre estarà en constant creixement, per tal de poder oferir en tot moment les millors opcions de transports disponibles als usuaris.

Pots descarregar aquesta app a l’App Store o a Google Play de manera gratuïta.

La descàrrega de l’aplicació és gratuïta. El preu de la utilització dels diferents serveis (Bicing, Parquímetre, Residents Barcelona, Pàrquing via app i Endolla Barcelona)  és el que determina l’operador corresponent.

Per utilitzar els serveis de vehicles compartits necessites registrar-te a cadascun dels operadors de manera independent. Un cop hagis realitzat aquest registre, des de l’smou podràs seleccionar el vehicle que vulguis utilitzar i smou et redirigirà automàticament a l’app corresponent.

Sí, pots filtrar fàcilment al mapa la informació dels serveis que vulguis consultar a cada moment.

A l'apartat 'Consum' del menú lateral pots consultar i descarregar els extractes que desitgis. També ho pots fer des de la teva zona d'usuari al web www.smou.cat.

Pots contactar amb nosaltres omplint un formulari a l’apartat de contacte de la web d’smou, o bé trucant al número d’atenció al client de B:SM 93 700 68 44. També a través de l’app seleccionant l’opció de “Suport tècnic” del menú “Informació i Ajuda” i et contestarem en un termini màxim de 48h laborables.

Pots fer servir l’aplicació a qualsevol dispositiu Android amb versió 5.0 o superior o dispositiu iOS amb versió 10.0 o superior.

Si és una incidència tècnica amb els serveis propis de B:SM (Bicing, Parquímetre, Residents Barcelona, Pàrquing via app i Endolla Barcelona), dins el menú “Informació i Ajuda” de l’app podràs seleccionar l’opció de “Suport tècnic”, on trobaràs un formulari per enviar-nos la teva petició i et contestarem en un termini màxim de 48h laborables.

Si tens alguna incidència tècnica amb els altres serveis de mobilitat compartida, hauràs de contactar directament amb l’operador corresponent. L’smou no es fa càrrec del servei prestat per aquests col·laboradors, de les seves tarifes, o les incidències que puguin sorgir.

Registre i zona d’usuari

Sí, pots fixar a la barra inferior els serveis que més utilitzes per tenir-los sempre a mà i definir el teu preferit perquè t’aparegui quan obres l’app.

 • Clica el botó ‘Més’ del menú inferior.
 • Prem ‘Editar’ just a dalt del menú.
 • S’obrirà una pantalla amb tots els serveis: arrossega’ls segons les teves preferències i decideix l’ordre en què vols que es mostrin.
 • Prem l’estrella del servei que vols que aparegui com a preferit i sempre et sortirà aquest quan obris l’app.

Compte personal: Per a usuaris particulars que tenen un o més vehicles a la unitat familiar.

Compte d’empresa:  Per a empreses o comptes de flota. Amb aquest compte, un equip de treball o de tècnics comercials, pot gestionar i realitzar els pagaments dels estacionaments d’una flota de vehicles (serveis Parquímetre i Pàrquing via app). Per fer-ho, cal l’autorització prèvia d’un administrador de l’empresa, que dóna d’alta a tots els seus usuaris i vehicles associats.

Et pots registrar a través de l’app, una vegada l’hagis descarregat, o mitjançant la web www.smou.cat. Hauràs de completar les teves dades personals al formulari i rebràs un correu electrònic per verificar la teva adreça.

Si vols registrar un compte d’empresa només ho pots fer des de la web www.smou.cat, completant el formulari amb les teves dades personals al formulari. Posteriorment, rebràs un correu electrònic per verificar la teva adreça.

Un compte d’empresa és un compte amb múltiples usuaris gestionat per un administrador. Els usuaris podran fer servir els serveis de l’smou, sempre i quan l’administrador els hi hagi donat els permisos necessaris, i tots els tiquets seran cobrats per la targeta bancària registrada al compte de l'administrador.

Sense un compte d’usuari no podràs utilitzar cap servei, per tant és imprescindible que et registris per poder utilitzar els serveis. Tot i així, pots consultar la informació disponible al mapa, així com el sistema de previsió de places sense estar registrat.

Amb el mateix usuari i contrasenya, podràs accedir tant a smou com a l’app AMB Aparcament, sense necessitat de realitzar un nou registre.

A l’iniciar sessió a una de les aplicacions, es tancarà l’altra de manera automàtica.

Sí, tota la informació està encriptada i compleix els estàndards de seguretat més exigents.

Ho pots fer des de l’app, a la configuració del teu usuari i seleccionar “Donar-se de baixa”. També pots fer-ho des de la teva zona d'usuari al web d’smou. En cas de ser usuari de compte de flota, ho haurà de fer l'administrador general del compte.

La pots canviar a la pròpia app, dins de la configuració de l’usuari a l’apartat  de “Pagament”. També la pots canviar a la teva zona d'usuari del web d’smou.

1. En registrar la targeta bancària, es farà una retenció de 0,02 € per comprovar l’estat de la targeta. Posteriorment, el teu banc et retornarà els diners retinguts (pot trigar uns dies, en funció de la teva entitat bancària).

2. Servei Parquímetre: en iniciar un estacionament es farà una retenció de l’import màxim (segons el temps màxim d’estada i la tarifa amb el modificador per etiqueta ambiental). Posteriorment, el teu banc et retornarà els diners retinguts. Un cop finalitzis l’estacionament, se’t cobrarà l’import exacte del temps estacionat. En el cas dels vehicles amb etiqueta Zero emissions, es farà una retenció del temps màxim d’estada i la tarifa base, que posteriorment el teu banc et retornarà.

3. Servei Pàrquing via app: en entrar a l’aparcament es farà una retenció de 0,03 €, que el teu banc et retornarà. Un cop finalitzis la teva estada a l’aparcament, se’t cobrarà l’import exacte del temps estacionat.

4. Servei Endolla Barcelona: en iniciar la recàrrega es farà una retenció de 0,03 €, que el teu banc et retornarà. Un cop finalitzis la recàrrega del vehicle, se’t cobrarà l’import corresponent, en funció de la teva modalitat d’ús.

5. Servei Bicing: posteriorment a la finalització dels teus trajectes que comportin un cost extra, se't cobrarà l'import de manera agrupada els dilluns, dimecres i divendres.

Bicing

El Bicing és el transport urbà basat en l’ús compartit de la bicicleta mecànica i elèctrica. Un servei senzill, pràctic i sostenible que pots utilitzar en els teus trajectes per Barcelona. Per anar on vulguis i quan vulguis, sense fums ni sorolls.

Activa’l des del menú principal, apartat Serveis de l’app, o bé des de la Zona d’usuaris. Caldrà que seleccionis la teva tarifa anual i realitzis el pagament online per finalitzar la teva alta al Bicing. En aproximadament 10 dies rebràs al teu domicili el pack de benvinguda al servei, que inclou la teva targeta d’abonat.

Des de la zona d’usuaris, secció “Serveis”, selecciona el Bicing. A l’espai “La meva targeta Bicing” podràs realitzar la primera activació de la nova targeta i també podràs tornar-la a activar en el cas que l’hagis bloquejat prèviament.
Mentre no disposis de la teva targeta Bicing pots utilitzar l’smou per agafar bicicletes.
 

Amb el GPS activat (i els permisos d’ubicació acceptats), selecciona l’opció “Obtenir una bicicleta” de la pantalla principal, escaneja el codi QR que trobaràs a prop del manillar, i espera que el llum groc es torni verd per retirar la teva bici. Tens 3 minuts per comprovar l’estat de la bicicleta, i si no el consideres correcte, pots retornar-la i agafar-ne una altra sense haver d’esperar 10 minuts.

També pots agafar bicicleta amb el sistema NFC del teu mòbil, o bé amb la targeta física del Bicing.

Si has provat d’allunyar la càmera i no aconsegueixes obtenir la bicicleta, pots escriure manualment el codi QR de la bicicleta.

Un cop hagis retornat la bicicleta a una estació, veuràs que automàticament apareix a la pantalla principal de smou un missatge informatiu amb les dades resum del teu trajecte. Si continua apareixent a la pantalla l’hora d’inici del trajecte, vol dir que el teu trajecte continua en curs. Si has retornat la bicicleta, prem “Actualitza estat” i si el trajecte encara continua en curs, hauràs de contactar amb el servei d’atenció al client.

Es podran reservar les bicicletes mecàniques, seleccionant l’estació en la qual vols reservar una bicicleta i clicant el botó “Reserva”, si hi ha prou bicicletes a l’estació. Un cop confirmada la reserva, tens 5 minuts per agafar la bicicleta. 

Al mapa principal, clicant el botó “Ruta” (situat a la part superior esquerra de la pantalla) accediràs a la funció de rutes amb Bicing. Hauràs de definir els punts d’inici i destí (prement sobre el mapa o escrivint), i es generarà la ruta segons les teves preferències: tipus de ruta (òptima –mínim temps–, plana –evitar pendents–, amigable –prioritza carrils bici–) i distància màxima caminant.

Les icones de les estacions mostren amb 3 colors tota la informació:
-    En vermell la quantitat de bicicletes mecàniques
-    En blau la quantitat de bicicletes elèctriques 
-    En gris la quantitat d’espais disponibles 

Les estacions promocionades són estacions Bicing en les quals es premia a l’usuari per realitzar una acció (agafar o deixar bicicletes) a certes hores del dia. Aquest premi consisteix en una bicicleta per a l’estació virtual de l’usuari en l’app del Joc Bicing. Un cop hagis omplert la teva estació de bicicletes, una furgoneta virtual passarà a buscar-les i et deixarà punts a canvi. Podràs afegir aquests punts al teu compte quan vulguis. Omple estacions per pujar de nivell i aconseguir més punts cada vegada.

Sabràs en tot moment quines son les estacions promocionades ja que apareixeran al mapa senyalitzades amb un cercle groc dins la icona de l’estació.

Accedint a la Zona d’usuaris podràs fer tots el tràmits relacionats amb el teu abonament del Bicing. Dins la secció serveis, selecciona Bicing i trobaràs tots els tràmits organitzats en apartats:

-    Dades de l’abonament: informació de l’abonament, i gestió de les dades personals i bancàries

-    Tràmits de la subscripció: modificar l’auto-renovació i canviar de tarifa.

-    La meva targeta Bicing: activar, bloquejar o demanar un duplicat de la targeta Bicing.

Si ja ets usuari Bicing, podràs utilitzar el servei amb totes les millores dins l’smou. 

-    Si ja tens un compte smou: accedeix a la teva Zona d’usuaris smou i clica el botó “Vincular el teu compte Bicing” per iniciar el tràmit de vinculació del compte Bicing amb el compte smou. En finalitzar el procés, tindràs el servei Bicing activat, amb les dades del teu abonament Bicing.

-    Si no tens compte smou: fes clic aquí. I defineix la contrasenya que voldràs utilitzar per accedir a smou, on trobaràs les dades del teu abonament Bicing.

Si ja ets usuari del Bicing, només cal que et descarreguis l’app Joc Bicing i t’hi registris (amb el mail i contrasenya d’smou). Així, podràs rebre punts pels trajectes que realitzis amb bicicleta mecànica, els quals els podràs bescanviar per diferents premis (com per exemple packs de viatges elèctrics) a la botiga virtual de l’app Joc Bicing.

Si has aconseguit viatges elèctrics gratuïts, automàticament t’apareixeran dins l’apartat “Vals de descompte” d’smou, on podràs consultar quants te’n queden de disponibles i quants ja han estat utilitzats.

Els viatges elèctrics gratuïts s’apliquen automàticament als propers viatges amb bicicleta elèctrica que realitzis, fent que els primers 30 minuts del trajecte siguin gratuïts.

El servei Bicing està permès a majors de 16 anys. 
Les persones que tinguin entre 16 i 17 anys necessitaran una targeta bancària i aportar els següents documents durant el procés d'alta a la zona d’usuaris Smou via web:

 • Autorització signada pel seu pare/mare o tutor/a legal.
 • Original o fotocòpia del DNI o NIE del menor i del pare/mare o tutor/a legal que realitza l'alta.
 • Original o fotocòpia del llibre de família o partida de naixement.
 • Condicions d'Ús del servei signades pel pare/mare o tutor/a legal.

Atenció al client revisarà la validesa dels documents amb la major rapidesa possible i comunicarà a l'usuari per correu electrònic com continuar amb el procés d'alta.

Parquímetre

Des de l’apartat “serveis” del menú lateral del smou podràs activar el servei Parquímetre. Per fer-ho hauràs d’introduir la matrícula o matrícules dels teus vehicles i les dades d’una targeta bancària.

No t’has de preocupar. El dispositiu que porten tots els vigilants els permet comprovar en temps real si el teu vehicle ha obtingut tiquet digital corresponent. 

No. És molt important que, una vegada hagis estacionat, iniciïs el tiquet des del teu vehicle o al costat.

Sí, es pot iniciar una operació d’estacionament fora d’horari de regulació, i es començarà a pagar a partir de que s’iniciï l’horari de pagament.

Assegura’t que no sigui una zona exclusiva de residents, zona DUM o zona no regulada.

Et recomanem consultar el senyal d'inici del tram, per verificar-ne el tipus de plaça i els horaris de regulació.

Sí. Podràs afegir i eliminar vehicles des del menú “Els meus vehicles” de l’app o des de la zona d’usuaris de la web.

No, únicament pots tenir un tiquet vigent en el mateix moment.

No, l’objectiu de les places de rotació d’estacionament regulat és fomentar la rotació i donar servei a més usuaris, per tant, un cop arribis al temps màxim d’estacionament, hauràs d’abandonar la plaça.

No. Actualment el servei de Parquímetre amb l’app només permet l’estacionament per minuts en places Blaves i Verdes. Si vols pagar amb el mòbil el tiquet d’estacionament de resident de la teva zona assignada de Barcelona, hauràs de fer servir el servei Residents Barcelona de l'smou.

Pots activar un avís de finalització d’estacionament, des de la configuració del servei Parquímetre. 

Sí, és molt fàcil. Selecciona el servei Parquímetre des de la pantalla del mapa i selecciona “Anul·lar denúncia”. Aquesta funció només està disponible a Barcelona.

L’smou incorpora un sistema predictiu de disponibilitat de places blaves d’estacionament regulat de Barcelona, per ajudar als usuaris a trobar aparcament en superfície. Només cal introduir la destinació i hora prevista d’arribada (del dia en que estàs buscant aparcament) i smou et mostrarà la previsió de disponibilitat de places.

El color verd indica disponibilitat alta; el taronja disponibilitat mitjana; i el vermell, baixa. Les zones marcades en gris no tenen dades de pronòstic. El gris et mostra l'oferta de places sense predicció, que gradualment s’aniran incorporant al sistema. 

En funció de la teva entitat bancària i tipus de targeta que utilitzis pel pagament pots veure-ho de dues maneres:

1. Pots veure en l’extracte bancari un únic càrrec per l’import exacte del temps estacionat.
2. Pots veure un càrrec pel temps màxim d’estada permès en la zona on has estacionat (prepagament dut a terme per la teva entitat bancària), i tot seguit un abonament descomptant l’import pel temps no utilitzat.

Els vehicles zero emissions poden estacionar a les places d’AREA blava de Barcelona per una tarifa de 0,50€, respectant els horaris i temps màxims de regulació.

Es realitzarà un càrrec bancari en el compte del usuari, quan s’iniciï un estacionament en concepte de preautorització, que pels estacionaments sense cost serà retornat íntegrament.

Residents Barcelona

Si ets resident a una zona de regulació de la ciutat de Barcelona, gestiona els teus tiquets per mitjà del mòbil: amb Residents Barcelona de l’smou podràs obtenir els teus tiquets d’estacionament a les places Verdes o exclusives per a residents, com també ampliar la seva validesa o anul·lar una denúncia.

Dins l’app smou, ves al menú lateral i clica l’apartat ‘Serveis’. Allà hi trobaràs ‘Residents Barcelona’, on podràs activar el servei per començar a utilitzar-lo.

No, aquest servei només permet l’estacionament dins la teva zona de resident a les places Verdes o a les exclusives per a residents a la ciutat de Barcelona. Per estacionar fora de la teva zona de resident pots utilitzar el servei 'Parquímetre', també a l’smou.

No, el servei només és vàlid per les persones residents a la ciutat de Barcelona.

Pots comprar un tiquet des de qualsevol lloc on estiguis sense tenir el GPS activat, però recorda que només és vàlid dins de la teva zona de resident.

El teu tiquet és vàlid des de la data i hora que el confirmis i paguis fins la data final que hagis seleccionat.

Per estacionar un vehicle és imprescindible que estigui donat d’alta a l’AREA. Si encara no està donat d’alta, ho pots fer a través d’aquest enllaç i també als Punts d'Atenció Ciutadana de B:SM. Si ja ho està, només cal que introdueixis la matrícula a l’apartat ‘Nou vehicle’ de l’aplicació.

No, estigues tranquil. Els tiquets digitals que genera l’smou poden ser comprovats en temps real i no cal imprimir-los ni col·locar-los al vehicle.

Sí, el sistema està pensat perquè puguis tenir diversos tiquets vigents dels teus vehicles simultàniament.

Sí, sempre que el teu terminal sigui un smartphone amb sistema operatiu Android o iOS.

Sí, només has de prémer el botó ‘Ampliar tiquet’ i seleccionar la nova data de finalització.

Pots obtenir tiquets per un dia o, com a màxim, fins a l'últim dia laborable de l'any en curs.

 

Sí, pots comprar un tiquet que començarà a ser vàlid a partir de l’inici de l’horari de regulació.

A través de la targeta bancària que hagis introduït a l’smou. El pagament de l’estacionament sempre es realitza un cop confirmis l’operació.

La pots canviar des de l’apartat ‘El meu perfil > Pagament’ de l’aplicació.

Sí, les que siguin per sobrepassar el límit horari. És molt fàcil: fes clic al menú lateral i ves a l’apartat 'Serveis > Residents Barcelona > Tràmits residents > Anul·lar denúncia' i introdueix el teu codi d’avís de denúncia.

Si al menú inferior tens seleccionat el servei 'Residents Barcelona', la pantalla et mostrarà el mapa amb la zona resident associada a la matrícula del teu vehicle, el seu número i límits. De tota manera, és recomanable verificar sempre la informació del senyal vertical.

En primer lloc, assegura’t que aquest vehicle està donat d’alta a l’AREA. Si no ho està, fes el tràmit a través d’aquest enllaç. Després, afegeix-lo a l’smou fent clic al menú lateral > Els meus vehicles.

En primer lloc, si segueixes residint a Barcelona has de notificar el canvi d’empadronament pels canals habituals de l’AREA. Un cop notificat el canvi d’empadronament, actualitzarem el codi de zona dels tiquets vigents perquè segueixin essent vàlids fins la data de pagament.

Els tiquets dels vehicles que canviïn de propietari deixaran de ser vàlids.

Els comprovants de pagament dels tiquets obtinguts amb l’ONaparcar residents es podran seguir consultant a l’app ONaparcar residents fins al 31/01/2023 a l’apartat ‘Historial’ situat a la pantalla principal del vehicle seleccionat.
 A l’smou només apareixen els comprovants de pagament dels tiquets obtinguts amb 'Residents Barcelona' a l’apartat ‘Consums’ del menú lateral. 

Sí, sempre i quan premis el botó ‘Guardar posició vehicle’, situat a la pantalla principal del vehicle seleccionat, en el moment d’estacionar.

És molt senzill, des de l’apartat 'Els meus vehicles' de l’aplicació podràs donar d’alta i de baixa els teus vehicles amb un clic. Primer has d’afegir la nova matrícula i després eliminar l’antiga. Recorda que si utilitzes un nou vehicle, aquest caldrà que tingui el dret de resident per poder utilitzar el servei. Pots fer el tràmit a través d’aquest enllaç.

No és necessari activar el GPS per obtenir un tiquet. Únicament es demana activar el GPS si es vol guardar la ubicació del teu vehicle indicant 'La meva posició actual'. Recorda que també pots fer-ho marcant un punt directament sobre el mapa, o bé escrivint la direcció.

Sí, amb l’smou pots veure els tiquets actius dins el servei de 'Residents Barcelona', a la part superior de la pantalla, indicant la matrícula, la zona i la data final del tiquet.
Si el tiquet comprat al parquímetre de carrer ha finalitzat, no el podràs veure a l’app.

No, recorda que la normativa indica que pots tenir el teu vehicle estacionat al mateix lloc un màxim de set dies.

Si ets resident amb Drets d'Estacionament de Resident vigents i has canviat de domicili dins de l'àmbit de l'AREA, ens has de comunicar les noves dades a través de l'Oficina virtual de l'Ajuntament, al telèfon 010 o bé presencialment amb Cita Prèvia als Punts d'Atenció Ciutadana B:SM (c. Calabria, 66 i c. Ali Bei, 54-80).

Pàrquing via app

És un nou sistema d’accés i pagament de l’estacionament per minuts als aparcaments B:SM. Amb agilPark podràs entrar i sortir sense agafar tiquet de paper i la barrera s’obrirà gràcies al sistema de lectura de matrícula dels aparcaments. A més, el tiquet es cobrarà automàticament per l’smou quan surtis de l’aparcament, per tant, no hauràs d’anar al caixer.

Activa’l des del menú principal, a l’apartat serveis, i selecciona aquelles matrícules per a les quals vols permetre el servei d’entrada automàtica per matrícula.

Si és el primer servei que actives, abans hauràs de registrar els vehicles i configurar la targeta bancària.

Per a una mateixa matrícula, només un usuari pot tenir seleccionat el servei d’entrada automàtica, i serà aquest qui pagarà les estades realitzades amb aquell vehicle.

Una càmera situada a l’entrada i sortida de l’aparcament llegirà la teva matrícula i t’obrirà la barrera automàticament.

Només és necessari que indiquis a l’smou quines són les matrícules que vols que tinguin aquest permís d’entrada automàtica.

Per convertir el teu tiquet d’estacionament per minuts de paper en un tiquet digital i pagar l’estada amb l’smou. Pots utilitzar-lo si no tens seleccionada l’entrada per lectura de matrícula del teu vehicle, o aquesta no es realitza correctament.

Escaneja el codi de barres que trobaràs al tiquet de paper i selecciona la matrícula del vehicle amb el qual has entrat. A la sortida, es llegirà la matrícula i la barrera s’obrirà automàticament, sense que hagis d’introduir el tiquet de paper al validador. El cobrament de l’estada es realitzarà automàticament per l’smou en el moment de la sortida.

Treu un tiquet de paper per poder entrar, i utilitza l’opció d’escaneig de tiquet de l’smou per convertir-lo en un tiquet digital.

El cobrament de l’estada es realitzarà automàticament per l’smou en el moment de la sortida, a través de la targeta bancària associada al teu usuari/a.

El servei Pàrquing via app està disponible a tots els aparcaments de la xarxa B:SM. Consulta’ls al mapa principal d’smou per veure informació sobre la ubicació dels accessos, la tarifa i els serveis dels quals disposa.

El servei Pàrquing via app està disponible per a turismes i furgonetes. No està disponible per a motocicletes, ni cap vehicle que únicament tingui matrícula posterior.

Selecciona l’opció “Vals de Descompte” del menú lateral i escaneja el codi QR que hi ha imprès al davant. D’aquesta manera el val quedarà guardat a l’smou. Un cop escanejat, el tiquet de paper ja no es podrà utilitzar.

Quan tinguis un tiquet en curs de Pàrquing via app, veuràs l’opció “Afegir Vals”. Prem el botó i t’apareixeran tots els vals disponibles per aquell tiquet. Podràs seleccionar el que vulguis utilitzar en aquell moment, de forma que només es carregarà a la targeta bancària l’import restant de l’estada, si n’hi hagués. En cas de no consumir tot el temps del val, el temps restant es perd.
En cas de seleccionar 2 o més vals acumulables per aplicar al tiquet en curs, el criteri d’ordenació serà el següent:

 • Si hi ha un val dels seleccionats que compleix la condició que per si sol cobreix per complet la duració de la estada, es consumirà aquest. La resta es podran utilitzar en altres estades.
 • Si cap val compleix la condició anterior, es consumiran varis vals. Ordenació: primer es consumirà el val amb duració de temps més gran. Després la resta de vals fins a cobrir l’estada, i l’ordre de consum d’aquests serà de més petit (de durada) a més gran.

El descompte del 50% del tiquet de rotació de què disposen alguns tipus d'abonaments ja es troba disponible a l'smou; el descompte s'aplica únicament al vehicle de l'abonament seleccionat per entrar per lectura de matrícula. La resta de funcionalitats s'aniran incorporant de manera progressiva en les properes versions de l'smou.

En funció de la teva entitat bancària, veuràs un precàrrec de 3 cèntims i la seva posterior devolució.

Un cop hagi finalitzat la teva estada a l’aparcament, veuràs el càrrec que correspongui al temps que hagis estacionat.

Endolla Barcelona

És el servei que permet activar els més de 650 punts de recàrrega elèctrica de la ciutat de Barcelona, tant els que estan ubicats a la via pública, com els que es troben als Aparcaments de la xarxa B:SM.

Activa'l des del menú principal, a l'apartat de serveis, i selecciona els vehicles elèctrics. Si és el primer servei que actives, abans hauràs de registrar els vehicles.

Les persones usuàries que fan un ús habitual del servei Endolla, poden seleccionar les següents modalitats amb subscripció anual que disposen de tarifes econòmiques de recàrrega: 

Usuaris amb compte Personal:

 • EcoFriend: per a particulars que fan recàrregues habituals de vehicles elèctrics (cotxes/ furgonetes/motos). Permet inscriure a dos familiars més a la subscripció un cop s’activi el servei.
 • EcoMoto: per a particulars que fan recàrregues habituals de motos elèctriques.

Usuaris amb compte Empresa (flotes de vehicles):

 • EcoPro: per a professionals que fan recàrregues habituals de vehicles elèctrics (cotxes/furgonetes/motos).
 • EcoMoto Pro: per a professionals que fan recarregues habituals de motos elèctriques.

 
Els usuaris que fan un ús esporàdic del servei per a qualsevol tipus de vehicle elèctric, disposen de la modalitat de pagament EcoOne on no hi ha una subscripció anual i el preu per ús és sense descompte.
 
Consulta amb més detall les modalitats de pagament i els imports de les tarifes de recàrrega al web Endolla 

•    Turismes M1: BEV (vehicle 100% elèctric), PHEV (vehicle híbrid endollable), REEV (vehicle elèctric d'autonomia ampliable)
•    Furgonetes o camions lleugers N1 o N2
•    Autobusos o autocars M2 i M3
•    Quadricicles lleugers L6e
•    Quadricicles pesats L7e
•    Motocicletes L3e
•    Ciclomotors L1e

Sí, sempre que coincideixi amb el teu tipus de vehicle: Cotxe, Moto, Taxi i DUM (Distribució Urbana de Mercaderies).

Primer de tot hauràs d’estacionar a la plaça habilitada per recarregar, just davant del punt. A l’aplicació prem “Inicia recàrrega QR” a la pantalla principal, selecciona el vehicle i escaneja el codi QR que trobaràs al punt.
El punt s’activarà i disposaràs d’1 minut per endollar el vehicle. 
Per aturar la recàrrega prem el botó “Finalitza recàrrega” a l’aplicació.

Els temps màxim depèn del tipus de recàrrega.

Al carrer:
•    Recàrrega per a motos: 2 hores.
•    Recàrrega ràpida: 30 minuts d’estacionament en espera + 30 minuts de recàrrega (1 hora en total)
•    Recàrrega exclusiva Taxi: 1 hora
•    Recàrrega exclusiva DUM: 30 minuts

Als aparcaments B:SM el temps màxim de recàrrega és de 12 hores

Sí, sempre que s’hagi configurat a la zona usuari (https://zonausuaris.smou.cat).

A través d’aquest enllaç (https://www.endolla.barcelona/contacte) pots sol·licitar el permís per recarregar en estacions Taxi i DUM.

Es podran reservar els punts ubicats al carrer. Per fer-ho, hauràs de seleccionar el punt al mapa i prémer el botó “Reservar”. Un cop escollit el vehicle a recarregar, el punt es podrà reservar durant un màxim de 20 minuts.

Sí, a l’apartat “Històric d’operacions”.

Servei d'avís de la Grua Municipal

És una funcionalitat opcional i gratuïta a través de la qual rebràs una notificació en cas que la Grua Municipal mogui o retiri el teu vehicle de la via pública. A més, podràs localitzar el teu vehicle, consultar la informació sobre la taxa del servei i, si ho desitges, accedir ràpidament al web per realitzar el pagament online.

Actualment només la Grua Municipal de Barcelona té disponible aquesta funcionalitat.

Des de dins la fitxa del vehicle, activant l’interruptor corresponent. Tan sols hauràs d’indicar el NIF del titular del vehicle i, automàticament, ja tindràs la funcionalitat activada per a aquell vehicle.

El teu vehicle ha estat desplaçat per la Grua Municipal a una altra ubicació de la via pública. Al detall del moviment hi trobaràs la nova ubicació per tal que el puguis localitzar fàcilment. Els moviments no tenen cap taxa associada, per tant, no has de realitzar cap pagament.

El teu vehicle ha estat retirat per la Grua Municipal a un dipòsit. Al detall de la retirada hi trobaràs la ubicació del dipòsit per tal que t’hi puguis dirigir i recuperar el teu vehicle, previ pagament de les taxes associades, si n’hi ha.

Si la retirada es va produir per una infracció d’estacionament, sí. A través del botó corresponent dins el detall de la retirada, que et redirigirà al web de la Grua Municipal, on s’indicarà l’import total a abonar. Recorda que si realitzes el pagament online, disposaràs de 4 hores addicionals gratuïtes, a banda de les 4 primeres per defecte, durant les quals no es generaran despeses d’estada al dipòsit.

Des de dins la fitxa del vehicle, desactivant l’interruptor corresponent. Sempre que ho vulguis, podràs tornar a activar la funcionalitat.