General

Smou és l'aplicació de Barcelona que t'ajuda a moure't per la ciutat, posant a la teva disposició informació i serveis de mobilitat per facilitar els teus desplaçaments.

L’smou ofereix poder pagar l’estacionament regulat en superfície a través del mòbil, mitjançant el servei apparkB, que queda integrat dins de l’app. També mostra la ubicació de les diferents infraestructures de mobilitat (aparcaments B:SM i punts de recàrrega elèctrica Endolla Barcelona), així com l’oferta i localització de vehicles de mobilitat compartida a la ciutat (Bicing i Drivy).

L’aplicació mostra un mapa on se situa tota aquesta informació, i l’usuari pot personalitzar-lo gràcies a uns filtres que li permeten triar únicament els serveis que vol visualitzar, i ocultar aquells que no li interessin en un moment determinat. També es pot consultar la previsió de l‘ocupació de les places de l’AREA i la informació dels carrils bici.

Si, smou és una aplicació que sempre estarà en constant creixement, per tal de poder oferir en tot moment les millors opcions de transports disponibles als usuaris.

Pots descarregar aquesta app a l’App Store o a Google Play de manera gratuïta.

La descàrrega de l’aplicació és gratuïta. El preu de la utilització dels diferents serveis (apparkB, Aparcamientos B:SM...) és el que determina l’operador corresponent.

L’antiga app apparkB s’integra dins la nova app smou. El servei apparkB mantindrà les mateixes funcionalitats que tenies a l’antiga app.

A partir del dia 15 de febrer l’antiga aplicació apparkB deixarà d’estar operativa i la única manera d’utilitzar el servei apparkB serà mitjançant l’app smou.

Podràs consultar el teu historial d’operacions a partir de l’últim trimestre del 2018 (des de l’1 d’octubre de 2018 en endavant), a la zona d’usuari de la web d’smou.

Per utilitzar els serveis de vehicles compartits necessites registrar-te a cadascun dels operadors de manera independent. Un cop hagis realitzat aquest registre, des de l’smou podràs seleccionar el vehicle que vulguis utilitzar i smou et redirigirà automàticament a l’app corresponent.

Sí, pots filtrar fàcilment al mapa la informació dels serveis que vulguis consultar a cada moment.

Pots fer servir l’aplicació a qualsevol dispositiu Android amb versió 4.4 o superior o dispositiu iOS amb versió 10 o superior.

Si és una incidència tècnica amb els serveis propis de B:SM (apparkB, Aparcaments B:SM, Bicing i Endolla Barcelona), dins el menú “Informació i Ajuda” de l’app podràs seleccionar l’opció de “Suport tècnic”, on hi trobaràs un formulari per enviar-nos la teva petició i et contestarem en un termini màxim de 48h laborables.

Si tens alguna incidència tècnica respecte els serveis de mobilitat compartida, hauràs de contactar directament amb l’operador corresponent. L’smou no es fa càrrec del servei prestat per aquests col·laboradors, de les seves tarifes, o les incidències que puguin sorgir.

Registre i zona d’usuari

Compte personal: Per a usuaris particulars que tenen un o més vehicles a la unitat familiar.

Compte d’empresa: Per a empreses o comptes de flota. Amb aquest compte, un equip de treball o de tècnics comercials, pot gestionar i realitzar els pagaments dels estacionaments d’una flota de vehicles a places Blaves o Verdes de l'AREA. Per fer-ho, cal l’autorització prèvia d’un administrador de l’empresa, que dóna d’alta a tots els seus usuaris i vehicles associats.

Et pots registrar a través de l’app, una vegada l’hagis descarregat, o mitjançant la web www.smou.cat. Hauràs de completar les teves dades personals al formulari i rebràs un correu electrònic per verificar la teva adreça.

Si vols registrar un compte d’empresa per utilitzar el servei apparkB, només ho pots fer des de la web www.smou.cat, completant les teves dades personals al formulari. Posteriorment, rebràs un correu electrònic per verificar la teva adreça.

No és necessari, fes servir el mateix usuari i contrasenya que tenies a l’aplicació apparkB per iniciar sessió a l’smou.

Pots recuperar la contrasenya des de la pròpia app smou o des de www.smou.cat, i rebràs un correu electrònic indicant els passos a realitzar.

Sense un compte d’usuari no podràs utilitzar cap servei, per tant és imprescindible que et registris per poder utilitzar els serveis. Tot i així, pots consultar la informació disponible al mapa, així com el sistema de previsió de places sense estar registrat.

Sí, tota la informació està encriptada i compleix els estàndards de seguretat més exigents.

Ho pots fer des de l’app, a la configuració del teu usuari i clicant a “Donar-se de baixa”. També pots fer-ho des de la teva zona d'usuari al web d’smou. En cas de ser usuari de compte de flota, ho haurà de fer l'administrador general del compte.

La pots canviar a la pròpia app, dins de la configuració de l’usuari a l’apartat de “Pagament”. També la pots canviar a la teva zona d'usuari del web d’smou.

Operació-apparkB

No t’has de preocupar. El dispositiu que porten tots els vigilants d'AREA els permet comprovar en temps real si el teu vehicle ha obtingut tiquet digital corresponent. 

No. És molt important que, una vegada hagis estacionat, iniciïs el tiquet des del teu vehicle o al costat.

Sí, es pot iniciar una operació d’estacionament fora d’horari de regulació, i es començarà a pagar a partir de que s’iniciï l’horari de pagament.

Assegura’t que no sigui una zona exclusiva de residents, zona DUM o zona no regulada.

Et recomanem consultar el senyal d'inici del tram, per verificar-ne el tipus de plaça i els horaris de regulació.

Sí. Podràs afegir i eliminar vehicles des del menú “Els meus vehicles” de l’app o des de la zona d’usuaris de la web.

No, únicament pots tenir un tiquet vigent en el mateix moment.

No, l’objectiu de les places verdes i blaves és fomentar la rotació i donar servei a més usuaris, per tant, un cop arribis al temps màxim d’estacionament, hauràs d’abandonar la plaça.

No. Actualment el servei apparkB només permet l’estacionament en places blaves i verdes preferent. Si vols pagar amb el mòbil el tiquet d’estacionament de resident de la teva zona, hauràs de fer servir l’app OnAparcar Residents.

Pots activar un avís de finalització d’estacionament, des de la configuració del servei apparkB.

Sí, és molt fàcil. Fes clic al servei apparkB des de la pantalla del mapa i selecciona “Anul·lar denúncia”.

Pots consultar i descarregar els extractes que desitgis des de la teva zona d’usuari, o des de la pròpia aplicació en l’apartat “Històric d’operacions”. No s’envien factures al teu domicili.

Des de l’apartat “serveis” del menú lateral del smou podràs activar el servei apparkB. Per fer-ho hauràs d’introduir la matrícula o matrícules dels teus vehicles i les dades d’una targeta bancària.

Pots contactar amb nosaltres omplint un formulari a l’apartat de contacte de la web d’smou, o bé trucant al número d’atenció al client de B:SM 937065550. També través de l’app fent clic a l’opció de “Suport tècnic” del menú “Informació i Ajuda” i et contestarem en un termini màxim de 48h laborables.

L’smou incorpora un sistema predictiu de disponibilitat de places blaves d’estacionament regulat, per ajudar als usuaris a trobar aparcament en superfície. Només cal introduir la destinació i hora prevista d’arribada (del dia en que estàs buscant aparcament) i smou et mostrarà la previsió de disponibilitat de places. 
El color verd indica disponibilitat alta; el taronja disponibilitat mitjana; i el vermell, baixa. Les zones marcades en gris no tenen dades de pronòstic. El gris et mostra l'oferta de places sense predicció, que gradualment s’aniran incorporant al sistema. 

En funció de la teva entitat bancària i tipus de targeta que utilitzis pel pagament pots veure-ho de dues maneres:

1. Pots veure en l’extracte bancari un únic càrrec per l’import exacte del temps estacionat.
2. Pots veure un càrrec pel temps màxim d’estada permès en la zona on has estacionat (prepagament dut a terme per la teva entitat bancària), i tot seguit un abonament descomptant l’import pel temps no utilitzat.

Si no pots finalitzar l’estacionament per l’app, truca en aquell mateix moment al telèfon d’Atenció al Client 93 706 55 50, des d’on solucionaran la incidència.