Pàrquing via app

És un nou sistema d’accés i pagament de l’estacionament per minuts als aparcaments B:SM. Amb Pàrquing via app podràs entrar i sortir sense agafar tiquet de paper i la barrera s’obrirà gràcies al sistema de lectura de matrícula dels aparcaments. A més, el tiquet es cobrarà automàticament per l’smou quan surtis de l’aparcament, per tant, no hauràs d’anar al caixer.

Activa’l des del menú principal, a l’apartat serveis, i selecciona aquelles matrícules per a les quals vols permetre el servei d’entrada automàtica per matrícula.

Si és el primer servei que actives, abans hauràs de registrar els vehicles i configurar la targeta bancària.

Per a una mateixa matrícula, només un usuari pot tenir seleccionat el servei d’entrada automàtica, i serà aquest qui pagarà les estades realitzades amb aquell vehicle.

Una càmera situada a l’entrada i sortida de l’aparcament llegirà la teva matrícula i t’obrirà la barrera automàticament.

Només és necessari que indiquis a l’smou quines són les matrícules que vols que tinguin aquest permís d’entrada automàtica.

Per convertir el teu tiquet d’estacionament per minuts de paper en un tiquet digital i pagar l’estada amb l’smou. Pots utilitzar-lo si no tens seleccionada l’entrada per lectura de matrícula del teu vehicle, o aquesta no es realitza correctament.

Escaneja el codi de barres que trobaràs al tiquet de paper i selecciona la matrícula del vehicle amb el qual has entrat. A la sortida, es llegirà la matrícula i la barrera s’obrirà automàticament, sense que hagis d’introduir el tiquet de paper al validador. El cobrament de l’estada es realitzarà automàticament per l’smou en el moment de la sortida.

Si a l'entrar a l'aparcament has agafat tiquet de paper, pots passar-lo a smou i pagar amb l'app, sense passar pel caixer. Per fer-ho:

  1. Descarrega't l'app i fes el registre
  2. Ves a l'apartat 'Serveis' i activa el servei 'Pàrquing via app'
  3. Selecciona 'Pàrquing' a la barra inferior del mapa
  4. Clica al botó 'Entrada amb tiquet' i selecciona la teva matrícula

El teu tiquet en curs quedarà digitalitzat a l'app, i quan surtis de l'aparcament la barrera s'obrirà automàticament i s'efectuarà el pagament.

Treu un tiquet de paper per poder entrar, i utilitza l’opció d’escaneig de tiquet de l’smou per convertir-lo en un tiquet digital.

El cobrament de l’estada es realitzarà automàticament per l’smou en el moment de la sortida, a través de la targeta bancària associada al teu usuari/a.

El servei Pàrquing via app està disponible a tots els aparcaments de la xarxa B:SM. Consulta’ls al mapa principal d’smou per veure informació sobre la ubicació dels accessos, la tarifa i els serveis dels quals disposa.

El servei Pàrquing via app està disponible per a turismes i furgonetes. No està disponible per a motocicletes, ni cap vehicle que únicament tingui matrícula posterior.

Selecciona l’opció “Descomptes” del menú lateral, clica "Afegeix un descompte" i escull com vols afegir-lo: pots escriure el codi promocional o escanejar el codi QR que hi ha imprès al val de descompte de paper, d’aquesta manera quedarà guardat a l’smou. Recorda que un cop escanejat, el val de paper ja no es podrà utilitzar.

Quan tinguis un tiquet en curs de Pàrquing via app, veuràs l’opció “Afegeix un descompte”. Prem el botó i t’apareixeran tots els vals disponibles per aquell tiquet. Podràs seleccionar el que vulguis utilitzar en aquell moment, de forma que només es carregarà a la targeta bancària l’import restant de l’estada, si n’hi hagués. En cas de no consumir tot el temps del val, el temps restant es perd.
En cas de seleccionar 2 o més vals acumulables per aplicar al tiquet en curs, el criteri d’ordenació serà el següent:

  • Si hi ha un val dels seleccionats que compleix la condició que per si sol cobreix per complet la duració de la estada, es consumirà aquest. La resta es podran utilitzar en altres estades.
  • Si cap val compleix la condició anterior, es consumiran varis vals. Ordenació: primer es consumirà el val amb duració de temps més gran. Després la resta de vals fins a cobrir l’estada, i l’ordre de consum d’aquests serà de més petit (de durada) a més gran.

El descompte del 50% del tiquet de rotació de què disposen alguns tipus d'abonaments s'aplica únicament al vehicle de l'abonament seleccionat per entrar per lectura de matrícula.

En funció de la teva entitat bancària, veuràs un precàrrec de 3 cèntims i la seva posterior devolució.

Un cop hagi finalitzat la teva estada a l’aparcament, veuràs el càrrec que correspongui al temps que hagis estacionat.