Bicing

El Bicing és el transport urbà basat en l’ús compartit de la bicicleta mecànica i elèctrica. Un servei senzill, pràctic i sostenible que pots utilitzar en els teus trajectes per Barcelona. Per anar on vulguis i quan vulguis, sense fums ni sorolls.

Activa’l des del menú principal, apartat Serveis de l’app, o bé des de la Zona d’usuaris. Caldrà que seleccionis la teva tarifa anual i realitzis el pagament online per finalitzar la teva alta al Bicing. En aproximadament 10 dies rebràs al teu domicili el pack de benvinguda al servei, que inclou la teva targeta d’abonat.

Des de la zona d’usuaris, secció “Serveis”, selecciona el Bicing. A l’espai “La meva targeta Bicing” podràs realitzar la primera activació de la nova targeta i també podràs tornar-la a activar en el cas que l’hagis bloquejat prèviament.
Mentre no disposis de la teva targeta Bicing pots utilitzar l’smou per agafar bicicletes.
 

Amb el GPS activat (i els permisos d’ubicació acceptats), selecciona l’opció “Obtenir una bicicleta” de la pantalla principal, escaneja el codi QR que trobaràs a prop del manillar, i espera que el llum groc es torni verd per retirar la teva bici. Tens 3 minuts per comprovar l’estat de la bicicleta, i si no el consideres correcte, pots retornar-la i agafar-ne una altra sense haver d’esperar 10 minuts.

També pots agafar bicicleta amb el sistema NFC del teu mòbil, o bé amb la targeta física del Bicing.

Si has provat d’allunyar la càmera i no aconsegueixes obtenir la bicicleta, pots escriure manualment el codi QR de la bicicleta.

Un cop hagis retornat la bicicleta a una estació, veuràs que automàticament apareix a la pantalla principal de smou un missatge informatiu amb les dades resum del teu trajecte. Si continua apareixent a la pantalla l’hora d’inici del trajecte, vol dir que el teu trajecte continua en curs. Si has retornat la bicicleta, prem “Actualitza estat” i si el trajecte encara continua en curs, hauràs de contactar amb el servei d’atenció al client.

Es podran reservar les bicicletes mecàniques, seleccionant l’estació en la qual vols reservar una bicicleta i clicant el botó “Reserva”, si hi ha prou bicicletes a l’estació. Un cop confirmada la reserva, tens 5 minuts per agafar la bicicleta. 

A la pantalla principal de l'app introdueix el punt de destí al cercador i, seguidament, clica a 'Com s'hi arriba'. Per tal que l'app generi la ruta amb Bicing segons les teves preferències, clica la icona de 'Configuració' de dalt a la dreta i modifica les teves preferències de ruta (segons major tram per carril bici, amb menys desnivell o més ràpida). Torna enrere i clica la 'b' de 'Bicing', veuràs la ruta personalitzada.

Les icones de les estacions mostren amb 3 colors tota la informació:
-    En vermell la quantitat de bicicletes mecàniques
-    En blau la quantitat de bicicletes elèctriques 
-    En gris la quantitat d’espais disponibles 

Les estacions promocionades són estacions Bicing en les quals es premia a l’usuari per realitzar una acció (agafar o deixar bicicletes) a certes hores del dia. Aquest premi consisteix en una bicicleta per a l’estació virtual de l’usuari en l’app del Joc Bicing. Un cop hagis omplert la teva estació de bicicletes, una furgoneta virtual passarà a buscar-les i et deixarà punts a canvi. Podràs afegir aquests punts al teu compte quan vulguis. Omple estacions per pujar de nivell i aconseguir més punts cada vegada.

Sabràs en tot moment quines son les estacions promocionades ja que apareixeran al mapa senyalitzades amb un cercle groc dins la icona de l’estació.

Accedint a la Zona d’usuaris podràs fer tots el tràmits relacionats amb el teu abonament del Bicing. Dins la secció serveis, selecciona Bicing i trobaràs tots els tràmits organitzats en apartats:

-    Dades de l’abonament: informació de l’abonament, i gestió de les dades personals i bancàries

-    Tràmits de la subscripció: modificar l’auto-renovació i canviar de tarifa.

-    La meva targeta Bicing: activar, bloquejar o demanar un duplicat de la targeta Bicing.

Si ja ets usuari Bicing, podràs utilitzar el servei amb totes les millores dins l’smou. 

-    Si ja tens un compte smou: accedeix a la teva Zona d’usuaris smou i clica el botó “Vincular el teu compte Bicing” per iniciar el tràmit de vinculació del compte Bicing amb el compte smou. En finalitzar el procés, tindràs el servei Bicing activat, amb les dades del teu abonament Bicing.

-    Si no tens compte smou: fes clic aquí. I defineix la contrasenya que voldràs utilitzar per accedir a smou, on trobaràs les dades del teu abonament Bicing.

Si ja ets usuari del Bicing, només cal que et descarreguis l’app Joc Bicing i t’hi registris (amb el mail i contrasenya d’smou). Així, podràs rebre punts pels trajectes que realitzis amb bicicleta mecànica, els quals els podràs bescanviar per diferents premis (com per exemple packs de viatges elèctrics) a la botiga virtual de l’app Joc Bicing.

Si has aconseguit viatges elèctrics gratuïts, automàticament t’apareixeran dins l’apartat “Vals de descompte” d’smou, on podràs consultar quants te’n queden de disponibles i quants ja han estat utilitzats.

Els viatges elèctrics gratuïts s’apliquen automàticament als propers viatges amb bicicleta elèctrica que realitzis, fent que els primers 30 minuts del trajecte siguin gratuïts.

El servei Bicing està permès a majors de 16 anys. 
Les persones que tinguin entre 16 i 17 anys necessitaran una targeta bancària i aportar els següents documents durant el procés d'alta a la zona d’usuaris Smou via web:

  • Autorització signada pel seu pare/mare o tutor/a legal.
  • Original o fotocòpia del DNI o NIE del menor i del pare/mare o tutor/a legal que realitza l'alta.
  • Original o fotocòpia del llibre de família o partida de naixement.
  • Condicions d'Ús del servei signades pel pare/mare o tutor/a legal.

Atenció al client revisarà la validesa dels documents amb la major rapidesa possible i comunicarà a l'usuari per correu electrònic com continuar amb el procés d'alta.

Per donar-te de baixa tens l'opció de Modificar la renovació automàtica, amb la qual pots gaudir fins l’últim dia del teu abonament Bicing i, un cop finalitzat, no es renovarà automàticament. Per a fer-ho, has d'accedir a la Zona usuaris del web d'SMOU > Serveis > Tràmits de la subscripció.