Residents Barcelona

Si ets resident a una zona de regulació de la ciutat de Barcelona, gestiona els teus tiquets per mitjà del mòbil: amb Residents Barcelona de l’smou podràs obtenir els teus tiquets d’estacionament a les places Verdes o exclusives per a residents, com també ampliar la seva validesa o anul·lar una denúncia.

Dins l’app smou, ves al menú lateral i clica l’apartat ‘Serveis’. Allà hi trobaràs ‘Residents Barcelona’, on podràs activar el servei per començar a utilitzar-lo.

No, aquest servei només permet l’estacionament dins la teva zona de resident a les places Verdes o a les exclusives per a residents a la ciutat de Barcelona. Per estacionar fora de la teva zona de resident pots utilitzar el servei 'Parquímetre', també a l’smou.

No, el servei només és vàlid per les persones residents a la ciutat de Barcelona.

Pots comprar un tiquet des de qualsevol lloc on estiguis sense tenir el GPS activat, però recorda que només és vàlid dins de la teva zona de resident.

El teu tiquet és vàlid des de la data i hora que el confirmis i paguis fins la data final que hagis seleccionat.

Per estacionar un vehicle és imprescindible que estigui donat d’alta a l’AREA. Si encara no està donat d’alta, ho pots fer a través d’aquest enllaç i també als Punts d'Atenció Ciutadana de B:SM. Si ja ho està, només cal que introdueixis la matrícula a l’apartat ‘Nou vehicle’ de l’aplicació.

No, estigues tranquil. Els tiquets digitals que genera l’smou poden ser comprovats en temps real i no cal imprimir-los ni col·locar-los al vehicle.

Sí, el sistema està pensat perquè puguis tenir diversos tiquets vigents dels teus vehicles simultàniament.

Sí, però amb un sol tiquet vigent per vehicle.

Sí, només has de prémer el botó ‘Ampliar tiquet’ i seleccionar la nova data de finalització.

Pots obtenir tiquets per un dia o, com a màxim, fins a l'últim dia laborable de l'any en curs.

 

Sí, pots comprar un tiquet que començarà a ser vàlid a partir de l’inici de l’horari de regulació.

A través de la targeta bancària que hagis introduït a l’smou. El pagament de l’estacionament sempre es realitza un cop confirmis l’operació.

Sí, les que siguin per sobrepassar el límit horari. És molt fàcil: fes clic al menú lateral i ves a l’apartat 'Serveis > Residents Barcelona > Tràmits residents > Anul·lar denúncia' i introdueix el teu codi d’avís de denúncia.

Si al menú inferior tens seleccionat el servei 'Residents Barcelona', la pantalla et mostrarà el mapa amb la zona resident associada a la matrícula del teu vehicle, el seu número i límits. De tota manera, és recomanable verificar sempre la informació del senyal vertical.

En primer lloc, assegura’t que aquest vehicle està donat d’alta a l’AREA. Si no ho està, fes el tràmit a través d’aquest enllaç. Després, afegeix-lo a l’smou fent clic al menú lateral > Els meus vehicles.

En primer lloc, si segueixes residint a Barcelona has de notificar el canvi d’empadronament pels canals habituals de l’AREA. Un cop notificat el canvi d’empadronament, actualitzarem el codi de zona dels tiquets vigents perquè segueixin essent vàlids fins la data de pagament.

Els tiquets dels vehicles que canviïn de propietari deixaran de ser vàlids.

Sí, sempre i quan premis el botó ‘Guardar posició vehicle’, situat a la pantalla principal del vehicle seleccionat, en el moment d’estacionar.

És molt senzill, des de l’apartat 'Els meus vehicles' de l’aplicació podràs donar d’alta i de baixa els teus vehicles amb un clic. Primer has d’afegir la nova matrícula i després eliminar l’antiga. Recorda que si utilitzes un nou vehicle, aquest caldrà que tingui el dret de resident per poder utilitzar el servei. Pots fer el tràmit a través d’aquest enllaç.

No és necessari activar el GPS per obtenir un tiquet. Únicament es demana activar el GPS si es vol guardar la ubicació del teu vehicle indicant 'La meva posició actual'. Recorda que també pots fer-ho marcant un punt directament sobre el mapa, o bé escrivint la direcció.

Sí, amb l’smou pots veure els tiquets actius dins el servei de 'Residents Barcelona', a la part superior de la pantalla, indicant la matrícula, la zona i la data final del tiquet.
Si el tiquet comprat al parquímetre de carrer ha finalitzat, no el podràs veure a l’app.

No, recorda que la normativa indica que pots tenir el teu vehicle estacionat al mateix lloc un màxim de set dies.

Si ets resident amb Drets d'Estacionament de Resident vigents i has canviat de domicili dins de l'àmbit de l'AREA, ens has de comunicar les noves dades a través de l'Oficina virtual de l'Ajuntament, al telèfon 010 o bé presencialment amb Cita Prèvia als Punts d'Atenció Ciutadana B:SM (c. Calabria, 66 i c. Ali Bei, 54-80).