Parquímetre

Des de l’apartat “Serveis” del menú lateral del smou podràs activar el servei Parquímetre. Per fer-ho hauràs d’introduir la matrícula o matrícules dels teus vehicles i les dades d’una targeta bancària.

No t’has de preocupar. El dispositiu que porten tots els vigilants els permet comprovar en temps real si el teu vehicle ha obtingut tiquet digital corresponent. 

No. És molt important que, una vegada hagis estacionat, iniciïs el tiquet des del teu vehicle o al costat.

Sí, es pot iniciar una operació d’estacionament fora d’horari de regulació, i es començarà a pagar a partir de que s’iniciï l’horari de pagament.

Assegura’t que no sigui una zona exclusiva de residents, zona DUM o zona no regulada.

Et recomanem consultar el senyal d'inici del tram, per verificar-ne el tipus de plaça i els horaris de regulació.

Sí, si has iniciat el tiquet des del teu vehicle.

Una vegada finalitzat el tiquet, pots consultar la ubicació des d’on l’has iniciat a la pròpia app: obre el menú superior esquerre (les tres ratlles) > selecciona Consum > clica un tiquet de ‘Parquímetre’ > al comprovant pots consultar la seva ubicació en un mapa.

Sí. Podràs afegir i eliminar vehicles des del menú “Els meus vehicles” de l’app o des de la zona d’usuaris de la web.

No, únicament pots tenir un tiquet vigent en el mateix moment.

No, l’objectiu de les places de rotació d’estacionament regulat és fomentar la rotació i donar servei a més usuaris, per tant, un cop arribis al temps màxim d’estacionament, hauràs d’abandonar la plaça.

No. Actualment el servei de Parquímetre amb l’app només permet l’estacionament per minuts en places Blaves i Verdes. Si vols pagar amb el mòbil el tiquet d’estacionament de resident de la teva zona assignada de Barcelona, hauràs de fer servir el servei Residents Barcelona de l'smou.

Si tens les notificacions d'SMOU activades, rebràs un avís al teu mòbil quan quedin 15 minuts perquè finalitzi el temps màxim que pots estacionar a la teva plaça de la zona regulada. Rebràs una altra notificació quan hagis assolit el temps màxim.

També pots crear un recordatori personalitzat per tal que no t'oblidis que tens un tiquet en curs.

Sí, és molt fàcil. Selecciona el servei Parquímetre des de la pantalla del mapa i selecciona “Anul·lar denúncia”. Aquesta funció només està disponible a Barcelona.

L’smou disposa d'un sistema predictiu de disponibilitat de places Blaves d’estacionament regulat de Barcelona per ajudar als usuaris a trobar aparcament en superfície. Només cal seleccionar el servei 'Parquímetre' al menú inferior de l'app, prémer el botó en forma de rellotge ubicat al lateral dret del mapa i seleccionar l’hora prevista d’arribada. Podràs navegar pel mapa i l'smou et mostrarà la previsió de disponibilitat de places en 4 colors diferents.

El color verd indica disponibilitat alta; el taronja disponibilitat mitjana; i el vermell, baixa. Les zones marcades en gris no tenen dades de pronòstic. El gris et mostra l'oferta de places sense predicció, que gradualment s’aniran incorporant al sistema. 

En funció de la teva entitat bancària i tipus de targeta que utilitzis pel pagament pots veure-ho de dues maneres:

1. Pots veure en l’extracte bancari un únic càrrec per l’import exacte del temps estacionat.
2. Pots veure un càrrec pel temps màxim d’estada permès en la zona on has estacionat (prepagament dut a terme per la teva entitat bancària), i tot seguit un abonament descomptant l’import pel temps no utilitzat.

Si condueixes o tens un un vehicle classificat com a zero emissions per la DGT, s’aplica una taxa especial per l’estacionament regulat a Barcelona:

area Blava, tarifes A i B: 0,00 €/h.
- area Verda, tarifes A i B: 0,50 €/h.

En el cas d’area Blava, es realitzarà un càrrec bancari al teu compte quan iniciïs un estacionament en concepte de preautorització que, pels estacionaments sense cost, serà retornat íntegrament.