29/3/19

A partir d’ara es podrà utilitzar el servei apparkB, integrat a smou, per pagar l’estacionament regulat en superfície a l’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern

El 96% d’usuaris que paguen el tiquet d’estacionament regulat per minuts amb el mòbil, ho fan a través d’smou

També s’afegeix Ubeeqo, un nou servei de cotxe compartit

L’smou, l’app de mobilitat personal de Barcelona que uneix en un mateix espai diferents serveis de mobilitat, creix poc temps després de la seva publicació. L’app s’actualitza sumant un nou servei de cotxe compartit, Ubeeqo, i ampliant l’abast del servei apparkB. Això permetrà als usuaris, que fins ara podien utilitzar el servei a Barcelona, poder pagar l’estacionament regulat en superfície també a l’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern.

En tan sols 2 mesos de vida, l’smou ja s’ha destacat com l’aplicació més utilitzada per obtenir el tiquet d’estacionament regulat per minuts: el 96% de persones que paguen el tiquet a través del mòbil ho fan a través d’smou. En aquest poc temps, l’app ja ha superat les 100.000 descàrregues i compta amb més de 85.000 usuaris que han realitzat més de 300.000 operacions.
 
A més, aquesta nova actualització inclou diverses millores que s’han dut a terme gràcies als comentaris i suggeriments dels propis usuaris. Entre aquestes millores es troba la reubicació del botó d’inici d’estacionament, que passa a estar a la pantalla principal, cosa que farà més fàcil i intuïtiu treure el tiquet. A més, s’incorporarà una opció que, quan el vehicle estigui estacionat, geolocalitzarà el vehicle al mapa, i que ajudarà als usuaris a ubicar on han aparcat.

L’smou és una aplicació dinàmica i en constant creixement, que anirà evolucionant i incorporant nous serveis, com la possibilitat d’accedir de manera àgil als aparcaments B:SM i poder fer-ne el pagament a través d’smou.

Incorporació de l’àrea metropolitana 

El servei apparkB, integrat dintre d’smou, amplia el seu radi d’acció amb la nova actualització. A partir d’ara, els usuaris podran utilitzar també smou per obtenir els tiquets d’estacionament a l’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Just Desvern i Sant Joan Despí, a més de a Barcelona. Això suposa un valor afegit pels usuaris i usuàries, que podran moure’s per totes aquestes localitats i estacionar-hi des d’una única aplicació al mòbil. 

D’aquesta manera, es millora l’experiència que els usuaris tenen amb smou, incorporant nous serveis d’una manera més còmode i àgil, facilitant-ne l’accés. 

Més informació, totalment personalitzable

Els usuaris disposen de tota mena d’informació al voltant de la mobilitat de manera centralitzada i directa, com el servei d’apparkB, els Aparcaments B:SM o la xarxa pública de recàrrega elèctrica, sumant a partir d’aquesta base, informació de serveis de mobilitat complementaris. 
   
També s’incorpora tota la informació del nou Bicing, els serveis de vehicle compartit Drivy i Ubeeqo, i també mostra la xarxa completa de carrils bici de Barcelona. A més, també es pot accedir al Sistema d’Informació a l’Usuari (SIU), que prediu la disponibilitat de les places d’estacionament de l’AREA de Barcelona a una destinació i hora concreta.

La pantalla principal d’smou mostra un mapa on es visualitza tota la informació, que és totalment personalitzable. Els usuaris poden seleccionar els serveis i la informació que vulgui visualitzar en cada moment, a través d’uns filtres. La informació es mostra en un sistema de capes superposades al mapa, que fa que es tingui en tot moment, una visió clara i entenedora dels serveis que té a prop.
L’smou està disponible tant per dispositius iOS com Android, i es pot descarregar de manera gratuïta. El registre és molt senzill, i es podrà fer de manera estàndard a través de la pròpia aplicació o de la pàgina web www.smou.cat.