28/2/23

L'smou celebra aquest mes de febrer el seu quart aniversari i ho fa assolint xifres rècord. Un de cada dos habitants de la ciutat fa servir l'smou per moure’s per Barcelona. Ja són 800.000 les persones que fan servir l'app impulsada i gestionada per Barcelona de Serveis Municipals (B:SM). En els quatre anys que fa que està operativa, el nombre d’usuaris i usuàries de l'smou s’ha multiplicat per 16.

Actualment, l'app integra una vintena de serveis de mobilitat. Inclou solucions com el 'Bicing', els punts de recàrrega de la xarxa 'Endolla Barcelona', el pagament de l’estacionament regulat per minuts en superfície amb el servei 'Parquímetre' i l'entrada i pagament a la Xarxa d’Aparcaments B:SM amb el 'Pàrquing via app', com també la gestió de les places d’AREA per a residents amb 'Residents Barcelona'. També s’hi poden consultar serveis com ara bicicletes, cotxes i motos compartits o informació en temps real del transport públic.

 
L’any passat, l'smou va registrar un total de 16,4 milions d’operacions. Això són gairebé 45.000 operacions diàries, cinc vegades més que durant el primer any de funcionament. Els serveis que més es van fer servir van ser el Bicing i el Parquímetre, amb 11,5 i 4,7 milions d’operacions anuals respectivament.

 
Al llarg del 2022 i amb l’objectiu de contribuir a una mobilitat urbana planificada i el més sostenible possible, l’aplicació va incorporar noves funcionalitats diferencials:

  • El servei 'Residents Barcelona', que permet gestionar les places d’aparcament d’AREA per a residents.
  • El predictiu de 'Bicing', que informa sobre la probabilitat de trobar una bicicleta o una plaça lliure a les estacions amb 15 o 30 minuts d’antelació.
  • La informació en temps real de les parades, estacions i horaris de Bus, Metro, Tram, Rodalies i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.
  • La funció “Com arribar-hi”, que permet cercar i planificar el millor itinerari per anar d’un punt a un altre de Barcelona i la seva àrea metropolitana, ja sigui en transport públic o privat i localitzar les opcions d’aparcament disponibles en destí.
  • La consulta en temps real d’informació i disponibilitat de places de més de 200 aparcaments de diferents operadors de Barcelona. 

Planificar, reservar i pagar a través de l'smou

Les xifres d’ús i les funcionalitats incorporades els últims mesos consoliden l’èxit de l'smou com l’aplicació de la gent que es mou per Barcelona. Fomentar una mobilitat urbana planificada i el més sostenible possible continua sent el nostre principal objectiu i és per això que treballem per ampliar la nostra oferta de serveis i potenciar la usabilitat de l'app.

A més, l'smou té previst fer possible que el màxim de serveis que integra es puguin consultar, reservar i també pagar a través de la mateixa aplicació. Això permetrà fer de l'smou un autèntica eina de Mobilitat com a Servei (MaaS, per les sigles en anglès), oferint a l’usuari o usuària de Barcelona opcions de ruta, reserva i pagaments personalitzats segons les seves necessitats.

Seguim treballant perquè puguis moure't més i millor.

Descarrega't smou a Google Play o a l'App Store

 

Finançat per