6/11/23

L’aplicació de serveis de mobilitat personal SMOU ja permet consultar ubicació i informació de serveis de la meitat d’aparcaments de Barcelona. Són, en total, 300 aparcaments, el doble que un any enrere, quan es va posar en marxa aquesta funcionalitat fruit d’un acord entre l’Ajuntament de Barcelona i el Gremi de Garatges de Barcelona i Província.  

En total, l’app SMOU ofereix informació de 80.000 places d’estacionament fora de la calçada, un 78% més que ara fa un any. 

En paral·lel, SMOU també incorpora informació, en temps real, de la disponibilitat de places lliures d’aparcament fora de la calçada. Actualment ja són 100 els aparcaments de la ciutat que ofereixen aquest servei. 

Per a la primera tinenta d’alcaldia i presidenta de BSM, Laia Bonet, “els avenços que estem assolint en aquest projecte, en el qual estem immersos BSM i el Gremi de Garatges de Barcelona i Província, són una clara mostra de com la col·laboració publicoprivada pot ajudar-nos a assolir els grans reptes que la ciutat té per davant. En una ciutat compacta com Barcelona, els aparcaments tenen un paper rellevant en l’àmbit de la mobilitat. Acompanyar la digitalització del sector és clau i reverteix directament en aspectes com la planificació dels nostres recorreguts i la reducció del temps que dediquem a cercar estacionament, qüestions que tenen un impacte directe sobre l’ocupació de l’espai públic i la contaminació”. 
 


Una solució tecnològica que fomenta la mobilitat planificada i sostenible

Les funcionalitats d’informació i disponibilitat de plaça faciliten que les persones usuàries de vehicle privat puguin conèixer, a través del telèfon mòbil, quin és l’aparcament amb plaça lliure que tenen més a prop del seu destí. Això permet que els recorreguts es planifiquin i se simplifiquin, la qual cosa redueix el temps de cerca d’estacionament, el trànsit rodat, l’ocupació d’espai públic i la contaminació. 
La persona usuària pot accedir a la fitxa detallada de cada aparcament, on s’especifica l’adreça on es troben els accessos, els horaris, la tipologia de vehicles admesos, les places disponibles, les tarifes, la relació dels serveis que s’ofereix a l’aparcament i la informació relativa al gàlib i amplada màxima d’accés a l’aparcament.

En el cas de la disponibilitat de places lliures, la informació es mostra en temps real de forma intuïtiva des del mateix punt d’ubicació de l’aparcament al mapa de l’aplicació. La informació s’expressa per mitjà d’un indicador semafòric que, de manera fàcil i immediata, aporta la informació necessària perquè la persona usuària decideixi on aparcar. 
A més, i per tal d’optimitzar al màxim la planificació dels desplaçaments en vehicle privat, SMOU ha incorporat la opció “Vull estacionar a prop del meu destí” amb el “Com s’hi arriba”. Aquesta nova funcionalitat mostra la ubicació dels aparcaments més propers al destí i redirigeix la ruta fins a la opció escollida. 


SMOU, aliat en la digitalització de l’experiència als aparcaments de la ciutat 

Com a novetat, SMOU ja ofereix l’oportunitat als operadors d’aparcaments de Barcelona i la seva àrea metropolitana d’incorporar l’app com a mitjà de pagament de l’estacionament per minuts als seus aparcaments. D’aquesta manera, es facilita a les persones usuàries de l’app SMOU un accés fàcil i còmode des de la tria de l’aparcament, fins al pagament de la seva estada. 


SMOU, l’aplicació de serveis de mobilitat personal de referència a Barcelona i l’àrea metropolitana

SMOU compta amb més 985.000  de persones usuàries a Barcelona i l’àrea metropolitana i aglutina una vintena de serveis de mobilitat. Inclou solucions com el pagament de l’estacionament regulat per minuts en superfície i a la Xarxa d’Aparcaments BSM, la gestió de les places d’AREA per a residents amb el servei 'Residents Barcelona', l'accés a punts de recàrrega de vehicle elèctric amb el servei 'Endolla Barcelona' i el 'Bicing'

També s’hi poden consultar la ubicació de serveis de sharing de cotxes, motos i bicicletes o informació en temps real del transport públic d’àmbit metropolità, incloent la funcionalitat “Com s’hi arriba”, que permet cercar i planificar el millor itinerari per anar d’un punt a un altre de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

A més, ara també incorpora el servei de 'Taxi' que permet demanar i pagar els trajectes en aquest mitjà de transport per moure’s per la ciutat de Barcelona i l’àrea metropolitana. 

Amb 1,85 milions d’operacions mensuals, SMOU ha esdevingut una aplicació que afavoreix la intermodalitat en la mobilitat de manera senzilla, intuïtiva, sostenible i segura, permetent planificar i personalitzar els desplaçaments sense necessitat de descarregar-se diverses aplicacions.


Descarrega't smou a Google Play o a l'App Store

 

Finançat per