18/12/23

SMOU ha estat el projecte guanyador en la categoria d’Smart Mobility dels premis d’innovació i competitivitat energètica enerTIC, entregats a la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial de Madrid.

El guardó, recollit pel director de Tecnologies de la Informació, Comunicacions i Estratègia Digital de BSM, Artur Frigola, posa en valor les iniciatives que empren les tecnologies de la informació i la comunicació per millorar els desplaçaments i reduir les emissions de CO2, entre altres aspectes.

En aquest sentit, el premi suposa un reconeixement a l’aposta que fa SMOU per la promoció d’una mobilitat sostenible, planificada i combinada tant a Barcelona com en l’àmbit metropolità. 

La candidatura d’SMOU ha estat presentada conjuntament per BSM i l’empresa Ibermática-Ayesa com a partner tecnològic de l’aplicació. 

Els premis enerTIC van ser creats ara fa una dècada per la Plataforma d’Empreses TIC per a la millora de l’Eficiència Energètica i la Sostenibilitat (enerTIC) per posar en valor les iniciatives tecnològiques que impulsen la transició cap a l’eficiència energètica i la sostenibilitat a través de la digitalització. 


SMOU, l’aplicació de serveis de mobilitat personal de referència a Barcelona i l’àrea metropolitana

SMOU compta amb més d'1.000.000 d’usuaris a Barcelona i l’àrea metropolitana i aglutina una vintena de serveis de mobilitat. Inclou solucions com el pagament de l’estacionament regulat per minuts en superfície i a la Xarxa d’Aparcaments BSM, la gestió de les places d’AREA per a residents amb el servei 'Residents Barcelona', l'accés a punts de recàrrega de vehicle elèctric amb el servei 'Endolla Barcelona' i el 'Bicing'

També s’hi poden consultar la ubicació de serveis de sharing de cotxes, motos i bicicletes o informació en temps real del transport públic d’àmbit metropolità, incloent la funció “Com s’hi arriba”, que permet cercar i planificar el millor itinerari per anar d’un punt a un altre de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

A més, ara també incorpora el servei de 'Taxi' que permet demanar i pagar els trajectes en aquest mitjà de transport per moure’s per la ciutat de Barcelona i l’àrea metropolitana. 

Amb 1,85 milions d’operacions mensuals, SMOU ha esdevingut una aplicació que afavoreix la intermodalitat en la mobilitat de manera senzilla, intuïtiva, sostenible i segura, permetent planificar i personalitzar els desplaçaments sense necessitat de descarregar-se diverses aplicacions.


Descarrega't SMOU a Google Play o a l'App Store

 

Finançat per