31/10/23

SMOU estarà present al saló Tomorrow Mobility World Congress, que té lloc del 7 al 9 de novembre al recinte Gran Via de Fira de Barcelona. Sota el lema “SMOU: Your mobility partner in Barcelona”, s'explicarà com l’aplicació SMOU s’està convertint en una eina global de mobilitat que ja no només està al servei de la ciutadania, sinó que pot tenir un paper clau per acompanyar les empreses i operadors en el camí de la digitalització i la promoció d’una mobilitat més connectada, compartida i sostenible.  

Durant els tres dies que dura el saló, l’estand d'SMOU també acollirà presentacions i taules rodones que abordaran alguns aspectes relacionats amb l’evolució de l’aplicació, que concentra ja més d’una vintena de serveis. 

Les activitats començaran dimarts 7 de novembre, al matí, amb un diàleg sobre els serveis que SMOU pot posar al servei de les empreses d’aparcaments per acompanyar-les en el camí de la digitalització de l’experiència del client. Hi participaran Josep Maria Deulofeu, director de la Divisió de Solucions de Mobilitat Urbana de BSM; Xavier Ferrer, president del Gremi de Garatges de Barcelona i província; i representants de diferents empreses del sector. 

SMOU és, també, l’aplicació oficial d’Endolla Barcelona, la xarxa pública d’electromobilitat més gran de l’Estat espanyol. Per això, el segon dia del congrés estarà dedicat a analitzar un dels reptes més destacats per garantir l’adopció del vehicle elèctric: la interoperabilitat. El cap de la Unitat d’Endolla Barcelona de BSM, Xavier Castellsagué, analitzarà amb diferents companyies del sector de l’electromobilitat com la xarxa Endolla està treballant per obrir-se als clients d’altres operadors i proveïdors de mobilitat elèctrica. Un projecte que té com a objectiu principal facilitar l’accés de la ciutadania a la infraestructura de recàrrega. 

Finalment, dijous 9 de novembre, s’analitzaran el paper que tenen les eines Mobility as a Service (MaaS), com SMOU, en la transició cap a la nova mobilitat. El director Divisió de Solucions de Mobilitat Urbana de BSM, Josep Maria Deulofeu, conversarà amb Eglantina Dani, Lead Consultant i responsable de Projectes Europeus sobre Transport i Mobilitat de Factual Consulting, sobre què és la mobilitat com a servei i els desafiaments socials i tecnològics als quals s’enfronta la implantació d’aquest tipus d’eines. 


SMOU, l’aplicació de serveis de mobilitat personal de referència a Barcelona i l’àrea metropolitana  

SMOU compta amb més 985.000  de persones usuàries a Barcelona i l’àrea metropolitana i aglutina una vintena de serveis de mobilitat. Inclou solucions com el pagament de l’estacionament regulat per minuts en superfície i a la Xarxa d’Aparcaments BSM, la gestió de les places d’AREA per a residents amb el servei 'Residents Barcelona', l'accés a punts de recàrrega de vehicle elèctric amb el servei 'Endolla Barcelona' i el 'Bicing'

També s’hi poden consultar la ubicació de serveis de sharing de cotxes, motos i bicicletes o informació en temps real del transport públic d’àmbit metropolità, incloent la funció “Com s’hi arriba”, que permet cercar i planificar el millor itinerari per anar d’un punt a un altre de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

A més, ara també incorpora el servei de 'Taxi' que permet demanar i pagar els trajectes en aquest mitjà de transport per moure’s per la ciutat de Barcelona i l’àrea metropolitana. 

Amb 1,85 milions d’operacions mensuals, SMOU ha esdevingut una aplicació que afavoreix la intermodalitat en la mobilitat de manera senzilla, intuïtiva, sostenible i segura, permetent planificar i personalitzar els desplaçaments sense necessitat de descarregar-se diverses aplicacions.


Descarrega't smou a Google Play o a l'App Store