10/7/19

El nou servei permetrà als usuaris pagar l’estada per minuts als aparcaments B:SM a través de l’app, i entrar i sortir mitjançant un sistema de lectura de matrícula

S’uneix a altres serveis ja inclosos a smou, com el pagament a l’estacionament regulat al carrer o la informació del bicing i dels punts de recàrrega per a cotxes elèctrics, entre d’altres


L’app smou ha aconseguit més de 110.000 usuaris en només 5 mesos, i ja ha superat el milió d’operacions 

L’smou, l’aplicació de mobilitat personal de Barcelona que uneix en un mateix espai diferents serveis de mobilitat, segueix creixent. A partir d’ara, smou facilitarà l’estacionament per minuts als més de 40 aparcaments de la xarxa B:SM mitjançant el nou servei, anomenat agilPark. Així, els usuaris d’smou podran entrar i sortir directament dels aparcaments a través d’un sistema de lectura de matrícula i pagar la seva estada a través de l’aplicació.

D’aquesta manera, una vegada activat el nou servei, els usuaris d’smou no hauran d’agafar un tiquet de paper quan entrin als aparcament B:SM: un lector de matrícules reconeixerà el cotxe i la barrera s’obrirà automàticament. A la sortida passarà exactament el mateix, una vegada l’usuari marxi de l’aparcament, el lector reconeixerà la matrícula i la barrera s’obrirà. És en aquest moment quan es cobrarà l’estada a l’estacionament, de manera automàtica a través d’smou, i sense que l’usuari hagi d’anar a pagar al caixer.
 
Si l’usuari agafa tiquet a l’hora d’entrar a l’aparcament però no ha configurat cap cotxe per entrar amb lectura de matrícula, podrà escanejar el tiquet de paper directament amb l’smou per pagar a través de l’app. 

Una app, multitud de serveis

El nou servei es suma als altres serveis que ja estaven dintre de l’aplicació. Així, l’smou permet, a través del servei apparkB, pagar l’estacionament regulat a Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern, sense necessitat d’haver d’anar al parquímetre i pagar només pel temps exacte d’estacionament, estalviant temps i agilitzant el procés. Això suposa un valor afegit pels usuaris, que podran moure’s per aquestes localitats i estacionar-hi des d’una única aplicació al mòbil.
   
A banda, els usuaris també poden trobar informació sobre la xarxa d’Aparcaments B:SM, Bicing, la xarxa de recàrrega elèctrica Endolla Barcelona o els carsharings Drivy i Ubeeqo o la xarxa completa de carrils bici. Tota aquesta informació és totalment personalitzable a través d’un sistema de filtres que els usuaris poden activar o desactivar en funció de les seves necessitats. 
Tota aquesta informació es mostra al mapa de la pantalla principal d’smou mitjançant un sistema de capes superposades, que fa que es tingui, en tot moment, una visió clara i entenedora dels serveis que té a prop.

Més d’un milió d’operacions

En els només 5 mesos de vida que té smou ja ha arribat als més de 110.000 usuaris, que han realitzat més d’un milió d’operacions totals. L’smou és una aplicació dinàmica i en constant creixement, que anirà evolucionant i incorporant nous serveis i funcionalitats, com per exemple la possibilitat d’aplicar els descomptes propis dels abonats dels aparcaments B:SM. 

L’app està disponible tant per dispositius iOS com Android, i es pot descarregar de manera gratuïta.

Fes clic a aquest enllaç per veure la presentació del nou servei