23/5/22

Més de 75.000 persones ja utilitzen l’smou per pagar les seves estades als Aparcaments B:SM

smou
, l’aplicació que uneix diferents serveis de mobilitat personal i facilita els desplaçaments a la ciutadania de Barcelona i de l’Àrea Metropolitana, segueix contribuint a la transformació de la mobilitat. Actualment, més de 75.000 persones fan servir l’aplicació per pagar les seves estades per minuts als Aparcaments B:SM. L’aplicació assoleix aquestes xifres després que el servei de tiquet digital (Pàrquing via app) hagi registrat un creixement del 50% en el primer quadrimestre de l’any respecte el mateix període de 2021. 

Aquesta prestació, disponible als 45 aparcaments de la Xarxa de B:SM, permet el pagament de l’estada per minuts a través de l'smou, sense haver d’agafar tiquet de paper ni passar pel caixer automàtic. A la vegada, facilita l’aixecament automàtic de barrera per lectura de matrícula. Tot plegat, ha convertit l’aplicació en un mètode de pagament còmode, pràctic i segur, que estalvia temps i contribueix a l’estalvi de paper. A més, l'smou esdevé contribueix a millorar la mobilitat a la ciutat, ja que agilitza el procés d’entrada i sortida dels aparcaments, tot minimitzant els temps d’espera i els embussos.

El compromís de B:SM amb fer créixer la xifra de tiquets digitals també es veu reflectit en l’actual bonificació que ofereix un 30% de descompte si es paguen les estades per minuts als Aparcaments B:SM a través de l'smou.

Una mobilitat més ordenada en una sola aplicació

L'smou posa a l’abast de cada persona, en única aplicació, multitud de serveis que promouen una mobilitat planificada, ordenada, segura, digital, connectada i integrada. En només tres anys, ja són més de 560.000 les persones que fan servir l’aplicació cada dia per moure’s per la ciutat i l’Àrea Metropolitana, tot contribuint a la sostenibilitat.

Actualment, l'smou permet localitzar les zones d’estacionament regulat i pagar el parquímetre d’area Verda i Blava de Barcelona i 10 municipis metropolitans. També facilita la localització i accés als Aparcaments B:SM per lectura de matrícula, sense haver d'agafar tiquet ni passar pel caixer. A més, és l’app oficial de reserva i ús del Bicing i dels punts de recàrrega elèctrica de la xarxa Endolla Barcelona.

Entre altres serveis de mobilitat, ofereix la consulta dels carrils bici que hi ha a la ciutat i traçar el recorregut més adequat. A més, està preparada per activar l’avís de la Grua Municipal en cas de què es mogui o retiri un vehicle que s’hagi registrat prèviament a l’aplicació. D’altra banda, el mapa dinàmic de l'smou incorpora informació sobre els vehicles d’operadors de carsharing i la ubicació de les motos i bicis dels operadors de serveis compartits amb llicència oficial de l’Ajuntament de Barcelona.