19/12/22

Més de 100.000 persones ja utilitzen l’smou per pagar les seves estades als Aparcaments B:SM

smou
, l’aplicació que uneix els principals serveis de mobilitat personal i compartida de Barcelona, segueix contribuint a la transformació de la mobilitat de la ciutat i l'Àrea Metropolitana. Actualment, més de 100.000 persones fan servir l’app per pagar les seves estades per minuts als Aparcaments B:SM. L’aplicació assoleix aquestes xifres després que el servei de tiquet digital, Pàrquing via app, hagi registrat a data 30 de novembre de 2022 un creixement del 66% en nombre d'usuaris i un 82% en tiquets digitals des de gener de 2022.

Aquesta prestació, disponible a 42 aparcaments de la Xarxa de B:SM, permet el pagament de l’estada per minuts a través de l'smou, sense haver d’agafar tiquet de paper ni passar pel caixer automàtic. A la vegada, facilita l’aixecament automàtic de barrera per lectura de matrícula. Tot plegat, ha convertit l’aplicació en un mètode de pagament còmode, pràctic i segur, que estalvia temps i contribueix a l’estalvi de paper. A més, el servei contribueix a millorar la mobilitat a la ciutat, ja que agilitza el procés d’entrada i sortida dels aparcaments, tot minimitzant els temps d’espera i els embussos.

El compromís de B:SM amb fer créixer la xifra de tiquets digitals també es veu reflectit en l’actual bonificació que ofereix un 30% de descompte si es paguen les estades per minuts als Aparcaments B:SM a través de l'smou.

Una mobilitat més ordenada en una sola aplicació

L'smou posa a l’abast de cada persona, en única aplicació, multitud de serveis que promouen una mobilitat planificada, ordenada, segura, digital, connectada i integrada. En gairebé quatre anys, ja són més de 740.000 les persones que fan servir l’aplicació cada dia per moure’s per la ciutat i l’Àrea Metropolitana, tot contribuint a la sostenibilitat.

Actualment, entre d'altres serveis i funcionalitats, l’app smou et permet:

  • Conèixer la ubicació i informació en temps real de les places lliures dels aparcaments subterranis de la ciutat de Barcelona.
  • Pagar el parquímetre per minuts de les places Verdes i Blaves de Barcelona i 10 municipis més de l’Àrea Metropolitana.
  • Gestionar i pagar els teus tiquets d'estacionament a les places Verdes o a les exclusives per a residents de Barcelona ciutat.
  • Reservar i agafar el Bicing, així com conèixer la seva predicció de disponibilitat.
  • Consultar els carrils bici que hi ha a la ciutat i traçar el recorregut més adequat per pedalar.
  • Carregar els vehicles elèctrics amb Endolla Barcelona.
  • Localitzar al mapa de l’app, totalment personalitzable, els operadors de cotxe, moto i bici sharing de la ciutat de Barcelona.
  • Consultar els horaris, les parades i estacions de Metro, Bus TMB, TRAM, Bus de la xarxa metropolitana, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i Rodalies de Catalunya.
  • Crear rutes personalitzades amb "Com s'hi arriba" utilitzant transport públic, bicicleta i cotxe per anar d'un lloc a un altre de Barcelona i l'Àrea Metropolitana.

L’app seguirà creixent amb l’objectiu de millorar i facilitar-te la teva mobilitat personal.