18/9/23

SMOU, l’aplicació de mobilitat de Barcelona, va participar el passat 15 de setembre, al Parking Day. És el primer cop que BSM s’afegeix a aquest esdeveniment anual que té lloc a diferents ciutats del món i que a Barcelona coordinen la cooperativa Espai Ambiental i ISGLOBAl amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la col·laboració d’EIT Urban Mobility. 
L’objectiu de la jornada és sensibilitzar i reivindicar un model de ciutat sostenible centrat en les persones i el medi ambient. Per aconseguir-ho, diverses entitats i col·lectius ocupen temporalment places públiques d’aparcament de cotxes per fer-hi diferents accions i activitats de conscienciació. 

SMOU es va situar durant tot el matí a la cruïlla dels carrers Calàbria i Floridablanca  per explicar com l’aplicació treballa per promoure entre la ciutadania un model de mobilitat sostenible, connectada, planificada i elèctrica. Diferents plafons informatius van exposar quins són els principals serveis i solucions de mobilitat que aglutina la plataforma, i quines són les funcionalitats innovadores que permeten utilitzar còmodament serveis de mobilitat com la Xarxa d’Aparcaments BSM, AREA, Bicing o Endolla Barcelona, entre d’altres. Si vols saber-ne més, fes el quiz de l'SMOU i descobreix que és molt més que una app.

Quiz SMOU

RESPON EL QUIZ


Actualment, SMOU compta amb més de 950.000 usuaris a Barcelona i l’àrea metropolitana i aglutina una vintena de serveis de mobilitat. Inclou solucions com el Bicing, els punts de recàrrega de la xarxa Endolla Barcelona, el pagament de l’estacionament regulat per minuts en superfície i a la Xarxa d’aparcaments BSM i la gestió de les places d’AREA per a residents. També s’hi poden consultar serveis com ara bicicletes, cotxes i motos compartits o informació en temps real del transport públic.

L’any passat, SMOU va registrar un total de 16,4 milions d’operacions. Això són gairebé 45.000 operacions diàries, cinc vegades més que durant el primer any de funcionament. Els serveis que més es van fer servir van ser el Bicing i el pagament de l’estacionament regulat per minuts, amb 11,5 i 4,7 milions d’operacions anuals respectivament.


L’avantsala de la Setmana Europea de la Mobilitat

La participació d’SMOU al Parking Day és la primera acció amb què BSM s’afegeix a la Setmana Europea de la Mobilitat, que enguany té lloc del 16 al 22 de setembre. 
Al llarg d’aquests dies, posarà en marxa una campanya de comunicació amb el lema “Creant la mobilitat del futur”. L’objectiu és difondre l’aportació de valor que BSM realitza a la ciutadania promovent un nou model de mobilitat pensat per a les persones, i que posa el focus en la sostenibilitat, la innovació i la digitalització per donar resposta a les noves necessitats.