13/5/20

Precaució per evitar nous contagis de la COVID-19 a l’hora de desplaçar-se en transport privat.

Després de dies de confinament total per fer front a la pandèmia provocada per la COVID-19, toca tornar a aquelles activitats laborals en les quals no és possible el teletreball. Tant si anem en transport privat com en transport públic, és necessari fer-ho amb precaució per evitar nous contagis.

Si el trasllat és amb cotxe privat, abans d’agafar-lo, per evitar averies i/o accidents, es recomana revisar alguns elements, com ara la pressió dels neumàtics o l’estat de la batería, així com netejar-lo cada vegada que ens desplacem.

L’acer i el plàstic són elements molt comuns en qualsevol vehicle. Són superfícies en les quals el coronavirus pot sobreviure molt de temps (fins a tres dies, segons els experts). Per aquest motiu, aconsellem netejar-lo, desinfectar-lo i ventilar-lo amb freqüència cada vegada que l’utilitzem.

La cadena Euromaster ha realitzat una guia amb consells per dur a terme una neteja amb seguretat dels nostres vehicles:

  • Tirador de la porta, palanca de canvis i volant: haurem de netejar aquests elements a diari, a l’entrar al vehicle i al sortir.
  • Catifes: és important netejar-les sovint, ja que acumulen molta brutícia. Si són de tela, es recomana utilitzar un raspall i després passar l’aspirador. Si són de goma, s’aconsella aplicar aigua calenta a pressió i després aplicar un producte desinfectant.
  • Quadre de comandament: és recomanable netejar-lo sovint, ja que atrau brutícia i pols. També s’ha d’aplicar un líquid desinfectant.
  • Reixetes de ventilació: per evitar que s’obstrueixin és important netejar-les sovint amb un aspirador.
  • Finestres: a l’estar en contacte amb l’exterior, és recomanable netejar-les sovint, primer s’han de desinfectar i després passar un drap amb líquid netejavidres.

A més a més, la Direcció General de Trànsit (DGT) recomana tenir prudència en els desplaçaments en cotxe per evitar accidents. Ara més que mai, és important no haver d’utilitzar ni els serveis d’emergència ni els sanitaris.

FONT: DGT